Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR–08)

7111 Húsfeldolgozó

Átveszi és bontja az állatokat, előállítja, feldolgozza és/vagy tartósítja a húst, halat, fogyasztásra alkalmassá teszi a terméket.

Feladatai:

  1. mennyiségi és minőségi átvétel;
  2. az állat elkábítása ütéssel vagy árammal, a hátsó lábak rögzítése;
  3. az elkábult állat felfüggesztése, leszúrása, vagy a nyaki erek átvágása;
  4. marha vagy juh bőrének lefejtése, sertés perzselése, baromfi forrázása és kopasztása;
  5. a test felhasítása, a belső részek eltávolítása, az emberi fogyasztásra alkalmas részek mosása, különválasztása, aprítása és feldolgozása;
  6. a hús füstöléssel és pácolással való tartósítása;
  7. hús és hal kicsontozása, felvágása és tisztítása eladáshoz vagy további feldolgozáshoz;
  8. összetevők elkészítése, kolbászok és hasonló termékek készítése daraboló-, keverő- és formázógépek segítségével;
  9. hús, hal és kapcsolódó élelmiszerek főzése vagy más módon történő elkészítése eladásra;
  10. hús vagy hal értékesítése a vásárlóknak, beleértve a termékek becsomagolását, mérését és felcímkézését, és az áru ellenértékének átvételét;
  11. tűz-, munkavédelmi és környezetvédelmi előírások betartása.

Jellemző munkakörök:

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:

« Vissza