NyitóoldalEgyéni gazdaságok júniusi összeírása

Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2018. május 15. és június 15. között mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018” címmel, az Európai Parlament és a Tanács 1165/2008/EK és 543/2009/EK rendeleteinek, valamint az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) 2018. évre szóló jogi szabályozásának megfelelően.

Az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező.

Az adatfelvétel a földhasználattal és állattenyésztéssel kapcsolatos kérdésekre terjed ki.

Az összeíráshoz két kérdőív kapcsolódik:

Egyéni gazdaságok júniusi összeírása (kiemelt egyéni gazdaságok) – OSAP 2417

Kötelező az elektronikus kitöltés a jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző egyéni gazdaságok számára. Az adatszolgáltatás a levélben vagy e-mailben megkapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával a következő felületen lehetséges: emezo.ksh.hu
Határidő: 2018.06.15.

Amennyiben a kitöltéshez segítségre van szüksége, kollégáink szívesen állnak rendelkezésre. Kérjük, hogy megyéje kiválasztása után vegye fel a kapcsolatot a megjelölt elérhetőségeken.

Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018 – OSAP 2218

Az adatgyűjtés két szakaszból áll:

  1. Elektronikus kitöltési lehetősége azoknak van, akik erről levélben vagy e-mailben tájékoztatást kaptak. Az adatszolgáltatás a megkapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával a következő felületen lehetséges: emezo.ksh.hu

    Az adatszolgáltatás ezen formája 2018. május 15–22. között lehetséges. Amennyiben nem végez mezőgazdasági tevékenységet, kérjük, hogy néhány kérdés megválaszolásával teljesítse adatszolgáltatási kötelezettségét.

    Akik élnek ezzel a lehetőséggel, azokat az összeíró már nem keresi fel.

  2. Az összeírás terepi időszaka során összeíróink az ország 484 településének 648 mezőgazdasági mintakörzetében található mintegy 106 ezer címet keresik fel és az adatfelvételt tabletekkel hajtják végre.

Az érintett települések listája a következő térképen található: (Egyéni gazdaságok mezőgazdasági összeírása 2016-2019)

Az összeírás terepi szakaszának ideje: 2018. május 23–június 15.

Amennyiben az elektronikus kitöltési szakaszban a kitöltéssel kapcsolatosan vagy a terepi időszak során az összeírással kapcsolatos kérdése van, kollégáink szívesen állnak rendelkezésre. Kérjük, hogy megyéje kiválasztása után vegye fel kollégánkkal a kapcsolatot a megjelölt elérhetőségeken.

Mezőgazdasági statisztikákkal kapcsolatos információk: http://www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok

Mezőgazdasági statisztikai adatok: http://www.ksh.hu/stadat (4.1. Mezőgazdaság)

Tájékoztatási adatbázis: http://statinfo.ksh.hu/Statinfo/themeSelector.jsp?page=1&theme=OM

Kiadványok: http://www.ksh.hu/apps/shop.lista?p_lang=HU&p_temakor_kod=OM


Köszönjük együttműködését!