NyitóoldalEgyéni gazdaságok júniusi összeírása

Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2019

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2019. május 15. és június 15. között mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2019” címmel, az Európai Parlament és a Tanács 1165/2008/EK és 543/2009/EK rendeleteinek, valamint az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) 2019. évre szóló jogi szabályozásának megfelelően.

Az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező.

A gazdáknak a használatukban lévő földterületről, a szántóföldi növények vetésterületéről, a szőlő- és a gyümölcsös-területekről, ültetvényekről, a június 1-jei állatállományról és a január óta bekövetkezett állatállomány-változásról kell adatokat szolgáltatniuk. Az adatszolgáltatás a gazdaságra vonatkozik, függetlenül attól, hogy a gazdasághoz kapcsolódóan hány személy részesül esetleg különböző jogcímeken támogatásban. A földterületi adatokról használat (és nem tulajdon) szerint, az állatállományról a gazdasághoz kapcsolódóan az istállózás helyétől függetlenül kell adatokat szolgáltatni. Az európai uniós adatszolgáltatási kötelezettség több olyan kérdésre is kiterjed, melyek nem szerepelnek a kérdőíven. Ezeket az információkat adminisztratív nyilvántartásokból veszi át a hivatal a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok szigorú betartása mellett.

Az összeíráshoz két kérdőív kapcsolódik:

Egyéni gazdaságok júniusi összeírása (kiemelt egyéni gazdaságok) – OSAP 2417

Kötelező az elektronikus kitöltés a jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző egyéni gazdaságok számára. Az adatszolgáltatás a levélben vagy e-mailben megkapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával a következő felületen lehetséges: emezo.ksh.hu
Határidő: 2019.06.15.

Amennyiben a kitöltéshez segítségre van szüksége, kollégáink szívesen állnak rendelkezésre. Kérjük, hogy megyéje kiválasztása után vegye fel a kapcsolatot a megjelölt elérhetőségeken.

Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2019 – OSAP 2218

Az adatgyűjtés két szakaszból áll:

  1. Elektronikus kitöltési lehetősége azoknak van, akik erről levélben vagy e-mailben tájékoztatást kaptak. Az adatszolgáltatás a megkapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával a következő felületen lehetséges: emezo.ksh.hu

    Az adatszolgáltatás ezen formája 2019. május 15–26. között lehetséges. Amennyiben nem végez mezőgazdasági tevékenységet, kérjük, hogy néhány kérdés megválaszolásával teljesítse adatszolgáltatási kötelezettségét.
    Akik élnek ezzel a lehetőséggel, azokat az összeíró már nem keresi fel.

  2. Az összeírás terepi időszaka során összeíróink az ország 484 településének 648 mezőgazdasági mintakörzetében található mintegy 106 ezer címet keresik fel és az adatfelvételt tabletekkel hajtják végre.

Az érintett települések listája a következő térképen található: (Egyéni gazdaságok mezőgazdasági összeírása 2016-2019)

Az összeírás terepi szakaszának ideje: 2019. május 27–június 15.

Amennyiben az elektronikus kitöltési szakaszban a kitöltéssel kapcsolatosan vagy a terepi időszak során az összeírással kapcsolatos kérdése van, kollégáink szívesen állnak rendelkezésre. Kérjük, hogy megyéje kiválasztása után vegye fel kollégánkkal a kapcsolatot a megjelölt elérhetőségeken.


Mezőgazdasági statisztikákkal kapcsolatos információk: http://www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok

Mezőgazdasági statisztikai adatok: http://www.ksh.hu/stadat (4.1. Mezőgazdaság)

Tájékoztatási adatbázis: http://statinfo.ksh.hu/Statinfo/index.jsp

Kiadványok: http://www.ksh.hu/apps/shop.lista?p_lang=HU&p_temakor_kod=OM


Köszönjük együttműködését!