„Az egészség hatalma” – rajzpályázat zsűrije

Brecsokné Kertész Ágnes, matematika-rajz szakos tanár vagyok a XX. kerületi Nagy László Általános Iskola és Gimnáziumban 1994 óta.

Szegeden végeztem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolát mint matematika-rajz szakos hallgató, majd Budapesten az ELTE kiegészítő szakán a matematika tanári diplomát szereztem meg. A tanári pályámat Óbudán kezdtem a Zrínyi Ilona Általános Iskolában 1986-ban.

A gyerekek rajz oktatását és az alkotás örömének megteremtését mindig fontosnak tartottam. A rajzórák csökkenésével a gyermekek számára ez az iskolai keretek között egyre szűkösebb, ezért minden lehetőséget meg kell teremteni (pályázatok révén), hogy a gyermekek fantáziáját, szellemét, énjét megszólaltassuk és megmutassuk sokszínűségüket. Tanítványaimat mindig erre sarkallom, több pályázaton vettek részt sikeresen.

Mint nevelő, mint osztályfőnök, mint ember az egészség megőrzését, annak fontosságát, a test és lélek harmóniáját hangsúlyozom. Örömmel vállalom a zsűrizés feladatát.

Holczapfel Zsuzsanna vagyok, jelenleg a budapesti Lázár Vilmos Általános Iskolában rajzot valamint mozgókép és médiaismeretet oktatok.

Képzőművészeti tanulmányaimat 1996–2001 a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának, rajz-vizuális nevelő szakán végeztem. 1997 óta vezetek nyári képzőművészeti táborokat a CSILI Művelődési Központban. Ugyanitt 1997 óta működik az általam alapított Gyermek Képzőművészeti Stúdió. Képzőművészeti munkáim témáit és anyagát leginkább a merített papír és a papír megmunkálási technikák adják. Aktívan veszek részt csoportos kiállításokon. Rendszeres kiállítója vagyok a Gaál Imre Galéria Tavaszi Tárlatainak.

Páll Magdus. A Jaschik Álmos Művészeti szakközépiskola történelem-filozófia, továbbá etika és esztétika szakos tanára vagyok. Egy olyan környezetben tanítok több mint 24 éve, ahol meghatározó szerepe van a rajznak és a vizuális élménynek. Az oktatásban azt a Weöres Sándori tudásélményt kívánom megvalósítani, amely azt vallja, hogy „az egyetlen igaz tanulás a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése.” Ennek pedig leghatékonyabb formája a kreativitás; ezért is fontos, hogy minden alkalmat megragadjak az iskola falain belül és kívül a formálódó tehetségek kibontakoztatásáért.

Az elméleti oktatáson kívül fontosnak tartom a gyakorlati tevékenységet is, textíliáimmal több egyéni és közös tárlaton is részt vettem.

Verőcei Gáborné, alsó tagozatos nyugdíjazott szaktanácsadó vagyok. Évtizedeken át a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézetben dolgoztam. Fontos feladatomnak tartom a pedagógusok szemléletformálásában a tanulók személyiségének sokoldalú kibontakoztatását, a tehetségek felkutatását, a kreativitásuk fejlesztését, melynek egyik megnyilvánulási területe többek között a rajz és vizuális kultúra is. Tevékenységemet a gyerekek iránti felelősség és szeretet, valamint a pedagógusokért érzett tisztelet és segítségnyújtás hatja át.

dr. Balásy István, okleveles vegyészmérnök és a festékek szakterületén műszaki doktor vagyok. A Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után a Budalakk Központi Kutató Laboratóriumában ipari festékek fejlesztésével foglalkoztam. 1983 óta irányítottam nyugdíjba vonulásomig Magyarország egyetlen művészfesték-gyártó cégét, a Pannoncolort.

A művészfestékek és kiegészítő anyagaik elméletével és gyártási gyakorlatával segítem szakmai partnereinket és a Magyar Képzőművészeti Egyetem növendékeit. A jobbagyféltekés módszerrel újra megszerzett rajzkészséggel festek és rajzolok, de érdeklődésem a Pannoncolor Művészfestékgyártó Kft. szaktanácsadója és résztulajdonosaként elsősorban műszaki célú.


« Vissza