Webes változat | Feliratkozás a hírlevélre | Leiratkozás a hírlevélről

A KSH HÍREI

Kedves Olvasóink!

Köszönjük, hogy 2017-ben is figyelemmel kísérték a Központi Statisztikai Hivatal híreit, aktuális eseményeit és ajánlott kiadványainkat! Bízunk benne, hogy 2018-ban is olvasóink, adataink felhasználói között üdvözölhetjük Önöket.

Karácsony

 

Adatvizualizáció felhasználói szemmel

Adatvizualizáció felhasználói szemmel

A statisztikai adatok megjelenítésének speciális módjával, az adatvizualizációval kapcsolatban szeretnénk megkérdezni az Ön véleményét. Kérjük, hogy egy rövid kérdőív kitöltésével segítse munkánkat!
 

 

2018. évi gyorstájékoztatók

2018. évi gyorstájékoztatók

Közzétettük a Központi Statisztikai Hivatal 2018. évi gyorstájékoztatóinak tájékoztatási naptárát, melynek összeállításánál figyelembe vettük az Eurostat közzétételi naptárát is.
 

 

25 éves az sms

25 éves az sms

„Boldog karácsonyt” – ez állt abban az első, rövid szöveges üzenetben, amit 1992-ben egy programozó küldött igazgatója mobiltelefonjára. Ma már negyedévente csaknem félmilliárd sms-t váltunk.
 

 

A HÓNAP SZÁMA: 7,6

A HÓNAP SZÁMA: 7,6

2017 októberében az ipari termelés volumene 7,6%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.


 

SZEMLE

Letölthető kiadványaink

Konjunktúra

Konjunktúra

A több mint négy éve tartó konjunktúra 2017-ben folytatódott a magyar gazdaságban, a GDP volumene – a KSH gyorsbecslése szerint – 2017 III. negyedévében 3,8%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az előzetes adatok alapján az Európai Unió gazdasági teljesítménye ugyanezen időszakban 2,5%-kal bővült. A KSH jelenti: gazdaság és társadalom, 2017/9.

 

A mobil népszerűbb

A mobil népszerűbb

2017 III. negyedévében a mobiltelefon-előfizetések száma meghaladta a 11,8 milliót, ezen belül a havidíjas előfizetések aránya tovább növekedett. A negyedév végére közel 9,4 millióra nőtt az internet-előfizetések száma, aminek 69%-a mobilinternet-előfizetés volt. Távközlés, internet, televíziószolgáltatás, 2017. III. negyedév.

 

13%-kal több jármű

13%-kal több jármű

2017 III. negyedévében 90 ezer közúti járművet helyeztek első alkalommal forgalomba Magyarországon, 13%-kal többet, mint egy évvel korábban. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 2017. III. negyedév.

 

Bővülő szolgáltatások

Bővülő szolgáltatások

2017 III. negyedévében a szolgáltatások export bevételeinek értéke folyó áron 4,9, az import kiadásoké 6,4%-kal emelkedett a bázisidőszakhoz képest. Szolgáltatások külkereskedelmi forgalma, 2017. III. negyedév

 

Többet költöttek a külföldiek

Többet költöttek a külföldiek

2017 III. negyedévében a külföldi látogatók költése – folyó áron – 6,3%-kal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. A magyar lakosság külföldi utazásaihoz kapcsolódó kiadások 11%-kal bővültek. Nemzetközi utazások, 2017. III. negyedév

 

Magasabb jövedelem, növekvő fogyasztás

Magasabb jövedelem, növekvő fogyasztás

2016-ban a teljes népességre számított egy főre jutó éves nettó jövedelem átlagosan 1 millió 199 ezer forintot tett ki, ami 3,8%-os reáljövedelem növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A háztartások egy főre jutó éves, átlagos fogyasztási kiadása 4,0%-kal, 1 millió 22 ezer forintra emelkedett. A háztartások életszínvonala, 2016

 

Öregedő társadalom

Öregedő társadalom

A közel 3,9 millió magyarországi lakás 35%-ában, több mint 1,3 millió lakásban él 65 éves és annál idősebb személy. Az 1,7 millió idős ember 40%-a, közel 700 ezren a házastársukkal (élettársukkal) élnek. Ezüstkor: korosodás és társadalom

 

Több termőföld-értékesítés, emelkedő árak

Több termőföld-értékesítés, emelkedő árak

2016-ban háromszorosára nőtt az értékesített mező- és erdőgazdasági földek területe az előző évhez viszonyítva. A termőföldárak is kiugróan emelkedtek, átlagosan 22%-kal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. Mezőgazdasági termőföldárak és bérleti díjak, 2016

 

Négy éve növekvő mezőgazdasági kibocsátás

Négy éve növekvő mezőgazdasági kibocsátás

A mezőgazdaság kibocsátása 2016-ban megközelítette a 2,6 ezer milliárd, a bruttó hozzáadott érték pedig az 1,1 ezer milliárd forintot. A kibocsátás volumene 9,3%-kal bővült az egy évvel korábbihoz képest. A mezőgazdaság teljesítménye, 2016 (Mezőgazdasági számlarendszer, 2016)

 

A közműolló 16 év alatt 41-ről 15 százalékpontra zárult

A közműolló 16 év alatt 41-ről 15 százalékpontra zárult

2016-ban a fajlagos háztartási villamos energia fogyasztás 0,3%-kal haladta meg az előző évit. A települések 66%-án működött közcsatorna-hálózat, ehhez az ország lakásállományának mintegy 81%-a csatlakozott. A települések infrastrukturális ellátottsága, 2016

 

Tervezett és megjelent kiadványaink, honlapunkon közzétett adataink katalógusa

Megújult Katalógusunk segítségével egyszerűen letölthetők megjelent kiadványaink, gyorstájékoztóink, illetve egy helyre összegyűjtve áll rendelkezésre az információ a tervezett kiadványaink és gyorstájékoztatóink tervezett megjelenéséről, valamint adattábláink és a Tájékoztatási adatbázis várható frissítéséről. A Katalógusban lévő információkat többféle szempont szerint lehet szűrni és rendezni, megkönnyítve a kívánt témakörön belüli tájékozódást. A naptár nézet használatával napok szerint követhető kiadványaink és adataink megjelenése, közzététele.

 

EU-INFO statisztikai szolgálat

Az EU-INFO Statisztikai Szolgálat segítséget nyújt minden olyan érdeklődőnek, akinek adatokra, információra, módszertani magyarázatokra vagy kiadványokra van szüksége az Európai Unió statisztikai rendszeréből, elsősorban az uniós tagállamokra vonatkozóan. A szolgáltatás – az Eurostat finanszírozásával – térítésmentesen vehető igénybe.
Az Eurostat honlapja az alábbi linken érhető el: link.
Kövessen bennünket a Facebookon és a Twitteren is!

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.
Telefon: (+36-1) 345-6000
Honlap: www.ksh.hu

Lépjen velünk kapcsolatba! Facebook Twitter