Webes változat | Feliratkozás a hírlevélre | Leiratkozás a hírlevélről

A KSH HÍREI

 

Idő a mérlegen

Idő a mérlegen

Kiszámolta, hogy naponta mennyi időt tölt közlekedéssel és vásárlással? Belegondolt abba, hogy a fizetett munkán túl mennyit dolgozik javadalmazás nélkül, és pontosan tudja azt is, hogy mennyi idő jut a családjára és a barátaira? Októberben Budapesten kerül sor a negyvenéves jubileumát ünneplő nemzetközi időmérleg-konferenciára.
 

 

Demény Pál György kitüntetése

Demény Pál György kitüntetése

A köztársasági elnök 2018. augusztus 20-án a legmagasabb fokozatú állami elismerést, a Magyar Szent István Rend kitüntetést adta át Demény Pál György demográfusnak, akinek első munkahelye a Központi Statisztikai Hivatal volt.
 

 

KIEMELT SZÁMUNK: 4,2

KIEMELT SZÁMUNK: 4,2

2018 első hat hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete 4,2 milliárd euró volt.


 

SZEMLE

 

Magyar Statisztikai évkönyv, 2017

Magyar Statisztikai évkönyv, 2017

Az 1872 óta megjelenő, másfél évszázados múltra visszatekintő Magyar Statisztikai Évkönyvben az ország demográfiai, társadalmi és gazdasági folyamatait, környezeti jellemzőit és annak időbeli változását mutatjuk be. A főbb mutatókat idősorban vagy térségi összehasonlításban grafikonokkal, térképekkel szemléltetjük, melyek interaktív változata honlapunkon elérhető. A megyék és régiók területi különbségeit, valamint a nemzetközi mutatókat külön-külön fejezetben közöljük.


 

Magyarország, 2017

Magyarország, 2017

2017-ben több tényező eredményeként újra lendületet kapott a magyar gazdaság. A növekvő belső kereslet továbbra is hajtómotorja volt a piaci szolgáltatások bővülésének, ugyanakkor az ipari termelés dinamikusabban nőtt, valamint az építőiparban is pozitív irányú fordulat következett be. Hazánk társadalmi-gazdasági helyzetét mutatja be az immár 24 éve megjelenő kiadványsorozatunk új kötete.


 

Dinamikusan bővülő gazdaság

Dinamikusan bővülő gazdaság

2018 II. negyedévében a GDP volumene 4,8%-kal emelkedett az egy évvel korábbi, magas bázishoz képest. Ennél dinamikusabb növekedés több mint tizenkét éve nem történt. A bővüléshez a gazdaság legtöbb területe hozzájárult, a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások.


 

Lakáspiaci árak

Lakáspiaci árak

2018 I. negyedévében az előzetes adatok alapján a lakáspiaci forgalom 9,4%-kal erősödött. A használt lakások 4,0, az újak 3,6%-kal lettek drágábbak az előző negyedévhez képest.


 

Munkaidőmérleg

Munkaidőmérleg

2016-ban a versenyszférában, összességében a hivatalos munkanapok 14,1%-ában – szabadság, betegség, igazolt vagy igazolatlan távollét miatt – nem dolgoztak. A munkaidő-kiesés jellemzőit tekintve a vállalkozások mérete és gazdasági tevékenysége szerint jelentősek a különbségek: a vállalkozások méretének növekedésével emelkedik a táppénzen vagy betegszabadságon töltött idő hossza.


 

Ajánljuk szíves figyelmébe a KSH megújult Általános Adatkezelési Tájékoztatóját.
Amennyiben a jövőben nem kívánja igénybe venni a KSH hírlevél-szolgáltatását, a lap tetején leiratkozhat.


KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.
Telefon: (+36-1) 345-6000
Honlap: www.ksh.hu

Lépjen velünk kapcsolatba! Katalógus Facebook Twitter EU-INFO statisztikai szolgálat