Webes változat | Feliratkozás a hírlevélre | Leiratkozás a hírlevélről

A KSH HÍREI

 

Családbarát munkahely

Családbarát munkahely

A Központi Statisztikai Hivatal 2015 után 2018-ban ismét elnyerte a Családbarát munkahely címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton.
 

 

Idősek világnapja

Idősek világnapja

Az ENSZ-közgyűlés döntése alapján 1991 óta október 1-je az idősek világnapja. Hazánkban a lakosság több mint negyede, 2 millió 600 ezer fő tartozik a hatvanéves vagy idősebb korosztályba. Az infografika az időskorúak arányát mutatja be a világra és Magyarországra vonatkozóan.
 

 

KIEMELT SZÁMUNK: 24

KIEMELT SZÁMUNK: 24

2018 augusztusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 24%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.


 

SZEMLE

 

4,1%-kal nőtt a GDP

4,1%-kal nőtt a GDP

2017-ben Magyarország bruttó hazai terméke (GDP-je) változatlan árakon számítva 4,1%-kal nőtt az előző évihez viszonyítva. A kormányzati szektor hiánya a nemzeti számlák előzetes adatai alapján a GDP 2,2%-a volt.


 

Népesség, 2017

Népesség, 2017

A Demográfiai évkönyv összefoglaló adatokat tartalmaz a 2017. évi népességszámról, a házasságkötésekről és bejegyzett élettársi kapcsolatokról, a válásokról, a születésekről, a magzati veszteségekről, a halálozásokról, a belföldi és nemzetközi vándorlásokról, továbbá nemzetközi adatokat is közöl a különböző népmozgalmi eseményekről.


 

Élénkülő lakáshitelezés

Élénkülő lakáshitelezés

2018 első hat hónapjában mintegy 53 ezer lakáshitelt engedélyeztek 404 milliárd forint értékben. 2017 azonos időszakához képest az engedélyezett hitelek száma 18, összege 39%-kal nőtt.


 

Növekvő kiskereskedelem

Növekvő kiskereskedelem

A lakossági fogyasztást jól reprezentáló kiskereskedelmi forgalom volumene 2013 óta – csökkenő üzletszám mellett – folyamatosan emelkedik. 2017-ben az országos kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene 5,4%-kal meghaladta az előző évit.


 

A megyékről bővebben

A megyékről bővebben

A KSH munkaerő-felmérése alapján 2018 II. negyedévében a munkanélküliségi ráta 1,2 és 8,7% között szóródott a megyékben. A legalacsonyabb (2,0% alatti) Győr-Moson-Sopronban, Hevesben és Zalában, a legmagasabb (7,0% feletti) Nógrád, Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben volt.


 

Ajánljuk szíves figyelmébe a KSH megújult Általános Adatkezelési Tájékoztatóját.
Amennyiben a jövőben nem kívánja igénybe venni a KSH hírlevél-szolgáltatását, a lap tetején leiratkozhat.


KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.
Telefon: (+36-1) 345-6000
Honlap: www.ksh.hu

Lépjen velünk kapcsolatba! Katalógus Facebook Twitter EU-INFO statisztikai szolgálat