Webes változat | Feliratkozás a hírlevélre | Leiratkozás a hírlevélről

A KSH HÍREI

Újabb hat évre dr. Vukovich Gabriella a KSH elnöke

Újabb hat évre dr. Vukovich Gabriella a KSH elnöke

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke dr. Vukovich Gabriella kinevezését 2016. június 11-ei hatállyal, 6 éves időtartamra meghosszabbította.

 

A HÓNAP SZÁMA: 7,5

A HÓNAP SZÁMA: 7,5

2016. január–áprilisban a fogyasztói árak 0,3%-os növekedése mellett a reálkereset 7,5%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

 

SZEMLE

Letölthető kiadványaink

A magyar lakosság 17%-kal többször utazott külföldre és 32%-kal költött többet

A magyar lakosság 17%-kal többször utazott külföldre és 32%-kal költött többet

2016. I. negyedévben a magyar állampolgárok 4,2 millió alkalommal utaztak külföldre: az egy-, illetőleg a többnapos utazások száma egyaránt jelentősen nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az összes utazás több mint fele turisztikai célú volt. A külföldiek hazánkba tett utazásairól és az utasforgalmi szolgáltatások külkereskedelmi mérlegéről többet is megtudhat a „Nemzetközi utazások, 2016. I. negyedév” c. kiadványunkból.

 

Aktívabban netezünk mobilon

Aktívabban netezünk mobilon

A legfrissebb távközlésről és internetről szóló kiadványt böngészve kiderül, hogy 2016 I. negyedévében a mobiltelefon-előfizetések száma meghaladta a 11,7 milliót, ezen belül a havidíjas előfizetések aránya 59%-ra nőtt. Míg mobilon több, vezetékes telefonon kevesebb időt beszélgettünk 2016 első három hónapjában – olvasható a „Távközlés, internet, televíziószolgáltatás, 2016. I. negyedév” c. elemzésünkben.

 

A minimálbér és a garantált bérminimum egyaránt 5,7%-kal magasabb volt

A minimálbér és a garantált bérminimum egyaránt 5,7%-kal magasabb volt

2016 I. negyedévének legfontosabb munkaerő-piaci történéseiről nyújt átfogó képet a A „Munkaerő-piaci folyamatok, 2016. I. negyedév” című elemzés. Részletesen mutatja be a munkaerőpiac jellegzetességeit, az alkalmazásban állók helyzetét, a vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél dolgozók bruttó és nettó, illetve reálkeresetének, valamint munkajövedelmének alakulását.

 

A határon átívelő szolgáltatásnyújtás értéke emelkedett

A határon átívelő szolgáltatásnyújtás értéke emelkedett

2016 I. negyedévében a szolgáltatások exportértéke folyó áron 6,2, importértéke 6,7%-kal emelkedett 2015 I. negyedévéhez képest. A szolgáltatások külkereskedelmének aktívuma 412 milliárd forint volt, mely 30 milliárd forinttal meghaladta az egy évvel korábbit. A „Szolgáltatások külkereskedelmi forgalma, 2016. I. negyedév” című kiadványból kiderül, hogy mindkét irányban hazánk legfontosabb partnere Németország volt.

 

Budapesten született a legtöbb gyermek

Budapesten született a legtöbb gyermek

A „Fókuszban a megyék” című kiadvány negyedévről negyedévre áttekintést nyújt Budapest, valamint a 19 megye társadalmi-gazdasági helyzetének alakulásáról. A változásokat, a térségek közötti különbségeket térképek és több száz interaktív grafikon szemlélteti, a folyamatok megértését pedig rövid, lényegre törő magyarázatok és részletes táblázatok segítik. A térképek néhány kiemelten fontos adat alapján mutatják be a megyék egymáshoz viszonyított pozícióját.

 

Tervezett kiadványaink

A katalógusban a tervezett kiadványainkról találhatók információk, rövid leírások, ahol a kiadványokat többféle szempont szerint lehet szűrni és rendezni. Naptár nézetben az egyes hónapokban megjelenő kiadványok listája érhető el. A Katalógus felső menüsorában hasznos információk találhatók további statisztikák, publikációk eléréséről. A katalógus letölthető Excel- és PDF-formátumban is.

 

EU-Info statisztikai szolgálat

Az EU-INFO Statisztikai Szolgálat célja, hogy mindenki, akinek az Európai Unió statisztikai rendszeréről információra, az Eurostat EU-ra és tagállamaira vonatkozó adataira, módszertani magyarázatra, uniós statisztikai kiadványokra van szüksége, segítséget kapjon ahhoz, hogy megtalálja a kívánt információt. A szolgáltatás – az Eurostat finanszírozásával – ingyenesen működik.
Az Eurostat megújult honlapja az alábbi linken érhető el: link.
Keressen minket a Facebook-on és a Twitter-en is!

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.
Telefon: (+36-1) 345-6000
Honlap: www.ksh.hu

Lépjen velünk kapcsolatba! Facebook Twitter