Webes változat | Feliratkozás a hírlevélre | Leiratkozás a hírlevélről

A KSH HÍREI

Kedves Olvasóink!

Köszönjük, hogy 2016-ban is figyelemmel kísérték a Központi Statisztikai Hivatal híreit, aktuális eseményeit és ajánlott kiadványainkat! Bízunk benne, hogy 2017-ben is olvasóink, adataink felhasználói között üdvözölhetjük Önöket.

Karácsony

 

SZEMLE

Letölthető kiadványaink

Magyarország fontosabb társadalmi és gazdasági folyamatai nemzetközi kitekintéssel

Magyarország fontosabb társadalmi és gazdasági folyamatai nemzetközi kitekintéssel

A vendéglátóhelyek eladási forgalmának volumene 7,3%-kal nőtt 2015. január–októberhez képest, ami a kereskedelmi vendéglátás forgalmának 10%-os bővüléséből, illetve a munkahelyi vendéglátás bevételeinek 12%-os csökkenéséből adódott – írja a KSH jelenti legújabb száma. A KSH jelenti: Gazdaság és társadalom, 2016/10 című havi kiadvány összefoglalja a 2016 első tíz hónapját jellemző gazdasági és társadalmi folyamatokat a rendelkezésre álló legfrissebb adatok alapján.

 

A legtöbb üres álláshely a gépkezelőket, összeszerelőket, járművezetőket várja

A legtöbb üres álláshely a gépkezelőket, összeszerelőket, járművezetőket várja

2016 III. negyedévének legfontosabb munkaerő-piaci történéseiről nyújt átfogó képet a Munkaerőpiaci folyamatok, 2016. I–III. negyedév című elemzés. Részletesen mutatja be a munkaerőpiac jellegzetességeit, az alkalmazásban állók helyzetét, a vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél dolgozók bruttó és nettó nominális, illetve reálkeresetének, valamint munkajövedelmének alakulását.

 

Egyre gyorsabb netet használhatunk

Egyre gyorsabb netet használhatunk

A legfrissebb távközlésről és internetről szóló kiadványt böngészve kiderül, hogy a vezetékes internet terén minőségi fejlődés történt: 2016 III. negyedévében jelentős mértékben eltolódtak az előfizetések a kiemelkedően gyors sebességet biztosító tartományok irányába előző év azonos időszakához képest – olvasható a Távközlés, internet, televíziószolgáltatás, 2016. III. negyedév c. elemzésünkben.

 

Mérséklődik a szegénység, nő az átlagos életszínvonal

Mérséklődik a szegénység, nő az átlagos életszínvonal

A Háztartások életszínvonala, 2015 című kiadványunk célja, hogy átfogó képet nyújtson a magyarországi háztartások életszínvonaláról, illetve életkörülményeiről. Az előző évhez képest javult a háztartások jövedelmi helyzete. A jövedelmek átlagosan, egy főre vetítve 4,8%-kal nőttek. Ugyanakkor többet is költöttünk, az egy főre jutó fogyasztási kiadások folyó áron 7,8%-kal emelkedtek. Az élettel való elégedettségünk a vizsgált összetevők átlagát tekintve lényegében nem változott az elmúlt évekhez képest.

 

10 kis- és középvállalkozásból 4 Közép-Magyarországon található

10 kis- és középvállalkozásból 4 Közép-Magyarországon található

A Magyarországon működő vállalkozások döntő része a kis- és középvállalkozások kategóriájába tartozik. Szerepük egyaránt jelentős az ország jövedelemtermelésében, valamint a foglalkoztatásban. A kis- és középvállalkozások jellemzői – adat-előállítás új módszertannal című kiadvány képet ad a hazai kis- és középvállalkozások helyzetéről, szervezeti jellemzőiről, gazdasági szerepükről, illetve a regionális különbségekről. Módszertani fejlesztésünk révén a 2013-as évtől kezdődően a valóságot jobban bemutató, pontosabb adatsorok állnak rendelkezésre a valós kkv-szektorra.

 

Megvásárolható friss kiadványaink

Megyei statisztikai évkönyvek

Megyei statisztikai évkönyvek

A 19 megye és Budapest adatait közlő évkönyvsorozat a  társadalmi és gazdasági helyzet tárgyévi és több évet felölelő alakulását mutatja be. A hosszú idősorok 1990-ig tekintenek vissza. A további fejezetek a társadalom, a gazdaság és a környezet főbb jellemzőiről adnak információt. A településhálózati fejezet a különböző településcsoportok és a járások, a településenkénti adatok pedig a települések összehasonlítására adnak lehetőséget. Az előző évi kötetek honlapunkon térítésmentesen elérhetőek a megfelelő évkönyv adatlapjánál, a Bővebben, majd az Archívum linkre kattintva.


 

Egészségügyi statisztikai évkönyv, 2015

Egészségügyi statisztikai évkönyv, 2015

A kiadvány összefoglalja a hazai egészségügyi ellátó- és gondozórendszer működéséről, személyi és tárgyi feltételeiről, a gyógyszertárakról, gyógyszerforgalomról és számos más egészségügyi területről szóló főbb adatokat. Tájékoztatást nyújt a háziorvosi szolgálatokról, a megfigyelt megbetegedések előfordulásáról, a bejelentett fertőző és az élelmiszer eredetű megbetegedésekről, a balesetekről, öngyilkosságokról, a főbb demográfiai mutatókról, valamint az egészségügyi ellátások finanszírozásáról. Az előző évi kötetek honlapunkon térítésmentesen elérhetőek az évkönyv adatlapjánál, a Bővebben, majd az Archívum linkre kattintva.


 

Tervezett kiadványaink

A katalógusban a tervezett kiadványainkról találhatók információk, rövid leírások, ahol a kiadványokat többféle szempont szerint lehet szűrni és rendezni. Naptár nézetben az egyes hónapokban megjelenő kiadványok listája érhető el. A Katalógus felső menüsorában hasznos információk találhatók további statisztikák, publikációk eléréséről. A katalógus letölthető Excel-formátumban is.

 

EU-Info statisztikai szolgálat

Az EU-INFO Statisztikai Szolgálat célja, hogy mindenki, akinek az Európai Unió statisztikai rendszeréről információra, az Eurostat EU-ra és tagállamaira vonatkozó adataira, módszertani magyarázatra, uniós statisztikai kiadványokra van szüksége, segítséget kapjon ahhoz, hogy megtalálja a kívánt információt. A szolgáltatás – az Eurostat finanszírozásával – ingyenesen működik.
Az Eurostat honlapja az alábbi linken érhető el: http://ec.europa.eu/eurostat.
Keressen minket a Facebookon és a Twitteren is!

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.
Telefon: (+36-1) 345-6000
Honlap: www.ksh.hu

Lépjen velünk kapcsolatba! Facebook Twitter