Webes változat | Feliratkozás a hírlevélre | Leiratkozás a hírlevélről

A KSH HÍREI

A házasságokról a házasság hetén – húsz éve nem házasodtak annyian, mint tavaly

A házasságokról a házasság hetén - húsz éve nem házasodtak annyian, mint tavaly

2017. február 12. és 19. között rendezték meg Magyarországon a házasság hetét. A Nagy-Britanniából induló kezdeményezéshez hazánk immáron tizedik alkalommal csatlakozott. A házasságkötések száma 1970 és 2010 között évtizedről évtizedre csökkent, majd ezt követően újra emelkedni kezdett. Az elmúlt húsz évet vizsgálva a 2016. január–novemberi időszakban kötöttek a legtöbben házasságot, ekkor 48 920 pár járult anyakönyvvezető elé.


 

A hónap száma: 6,1

A HÓNAP SZÁMA: 6,1

2016-ban 6,1%-kal nőtt a teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete az előző évhez képest. 2016. január–december között a nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó kereset 263 200 forint volt. A legtöbbet a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban, a legkevesebbet a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén keresték.


 

SZEMLE

Letölthető kiadványaink

Magyarország fontosabb társadalmi és gazdasági folyamatai nemzetközi kitekintéssel

Magyarország fontosabb társadalmi és gazdasági folyamatai nemzetközi kitekintéssel

2016-ban a GDP volumene Magyarországon 2,0%-kal nőtt az előző évihez képest – írja A KSH jelenti legújabb száma (A KSH jelenti: Gazdaság és társadalom, 2016/12) A havonta megjelenő kiadvány célja, hogy bemutassa az év folyamán bekövetkezett főbb gazdasági és társadalmi folyamatokat.

 

Hazánk mezőgazdasági kibocsátása 2016-ban nőtt

Hazánk mezőgazdasági kibocsátása 2016-ban nőtt

Magyarországon 2016-ban mind a növénytermesztés, mind az állattenyésztés kibocsátásának volumene emelkedett az előző évihez képest. A mezőgazdaság kibocsátása 8,7%-kal nőtt, ami a bruttó hozzáadott értéket is megnövelte – olvasható a Statisztikai tükör kiadványsorozat erre vonatkozó aktuális számában.

 

Egy háztartás 2014-ben átlagosan 15,6 millió forint nettó vagyonnal rendelkezett

Egy háztartás 2014-ben átlagosan 15,6 millió forint nettó vagyonnal rendelkezett

A háztartások gazdasági, vagyoni helyzetével, fogyasztási és megtakarítási szokásaival, eladósodottságával foglalkozik a Miből élünk? – A háztartások pénzügyei című kiadványunk, amely a 2014 októbere és decembere között az ország 167 településén végrehajtott adatfelvétel eredményeit mutatja be. A közvetlenül a háztartások megkérdezésén alapuló elemzésből többek között megtudhatjuk, hogy 2014. szeptember 30-án a háztartások átlagosan mekkora nettó vagyonnal rendelkeztek, hány százalékuk élt jelzáloggal terhelt ingatlanban, valamint melyik régióban a legnagyobb a lakások átlagos értéke.

 

Tervezett kiadványaink

A katalógusban a tervezett kiadványainkról találhatók információk, rövid leírások, ahol a kiadványokat többféle szempont szerint lehet szűrni és rendezni. Naptár nézetben az egyes hónapokban megjelenő kiadványok listája érhető el. A Katalógus felső menüsorában hasznos információk találhatók további statisztikák, publikációk eléréséről. A katalógus letölthető Excel-formátumban is.

 

EU-Info statisztikai szolgálat

Az EU-INFO Statisztikai Szolgálat célja, hogy mindenki, akinek az Európai Unió statisztikai rendszeréről információra, az Eurostat EU-ra és tagállamaira vonatkozó adataira, módszertani magyarázatra, uniós statisztikai kiadványokra van szüksége, segítséget kapjon ahhoz, hogy megtalálja a kívánt információt. A szolgáltatás – az Eurostat finanszírozásával – ingyenesen működik.
Az Eurostat honlapja az alábbi linken érhető el: http://ec.europa.eu/eurostat.
Keressen minket a Facebookon és a Twitteren is!

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.
Telefon: (+36-1) 345-6000
Honlap: www.ksh.hu

Lépjen velünk kapcsolatba! Facebook Twitter