NyitóoldalHSSz – Tagok – Földművelésügyi Minisztérium (FM)

HSSz – Tagok – Földművelésügyi Minisztérium (FM)

A szervezet neve:

Földművelésügyi Minisztérium (FM)

Intézményi elérhetőség:

Budapest, Kossuth Lajos tér 11, 1055
agrarkozgazdasagifo@fm.gov.hu
A statisztikával kapcsolatosan felmerülő kérdésekben a felhasználóknak információt nyújt: Páll Zsombor (zsombor.pall@fm.gov.hu).

Hivatalos statisztikai tevékenység:

A Földművelésügyi Minisztérium az agrárgazdaság hitelezési folyamatait, a környezet állapotát, valamint az erdő- és vadgazdálkodás helyzetét bemutató statisztikai adatokat állít elő és publikál. A Földművelésügyi Minisztérium az agrárgazdaság helyzetét bemutató statisztikák fejlesztése érdekében együttműködik a Központi Statisztikai Hivatallal és az Agrárgazdasági Kutató Intézettel.

Az előállított hivatalos statisztikai adatok köre:

  • Az agrárgazdasági hitelekkel kapcsolatos statisztikák valamennyi agrárhitelezéssel foglalkozó pénzintézet negyedéves adatszolgáltatásán alapulnak, és bemutatják a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén működő egyéni gazdaságok, illetve a gazdasági szervezetek teljes hitelállományát és a tárgyidőszak alatt újonnan folyósított hiteleinek összegét a hitel pénzneme, futamideje, célja, valamint a gazdaságok fő tevékenysége és gazdálkodási formája szerint.
  • A környezeti statisztikai adatok egyrészt mérőállomások adatai alapján számszerűsítik a levegő károsanyag-tartalmát, másrészt a védett természeti területek nagyságáról adnak éves gyakoriságú tájékoztatást.
  • Az erdészeti adatok a szaporítóanyag-termelést, a fakitermelést és -feldolgozást és erdészeti foglalkoztatást mutatják be évenként, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal állítja elő őket.
  • A vadgazdálkodással kapcsolatos statisztikák a Szent István Egyetem által működtetett Országos Vadászati Adattárból származnak, és a vadgazdálkodás (tenyésztés, telepítés, takarmányozás, lelövés, befogás) és a vadállomány főbb adatait tartalmazzák éves gyakorisággal.

 

A szervezet adatgyűjtéseinek, adatátvételeinek fejezete a 2017. évi OSAP-ban

Az OSAP keretében 2017-ben begyűjtött adatkörök

Az előállított adatok, statisztikai kiadványok elérhetősége:

Jelentés az agrárgazdaság helyzetéről

 

Az agrárgazdaság hitelei:

Központi Statisztikai Hivatal

Agrárgazdasági Kutatóintézet

 

Környezetvédelem:

Földművelésügyi Minisztérium – Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat

European Environment Agency

A Magyar Állami Természetvédelem Hivatalos Honlapja

Natura 2000 honlapja

European Environment Agency

 

Erdészet:

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Agrárgazdasági Kutatóintézet

United Nations

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján, az Erdővédelmi Mérő- és Megfigyelő Rendszer (EMMRE) kiadványai és jelentései

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján, OENyR kárösszesítések

 

Országos Vadgazdálkodási Adattár