Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR–08)

5133 Pultos

Alkoholos és alkoholmentes italok kimérését, elkészítését és felszolgálását végzik közvetlenül a pultnál a vendégek részére, vagy a pincérek közreműködésével.

Feladatai:

  1. az italrendelések felvétele a kiszolgáló személyzettől vagy közvetlenül a vendégektől;
  2. alkoholos és alkoholmentes italok készítése és felszolgálása a pultnál;
  3. a használt poharak elmosogatása, a pult kiszolgáló területeinek, a tea- és kávékészítő területek és berendezések, pl. a kávéfőzőgép tisztántartása és karbantartása;
  4. a fogyasztás ellenértékének átvétele, pénztárgép kezelése;
  5. hordók csapolása és az italvezeték felerősítése;
  6. segédkezés a pult feltöltésében és az üvegek, poharak elrendezésében;
  7. a vendégek személyi adatainak ellenőrzése az alkoholvásárlási korhatárral kapcsolatos előírások betartása érdekében;
  8. lépések megtétele a túlzott alkoholfogyasztással kapcsolatos problémák elkerülésére (pl. a további kiszolgálás megtagadása);
  9. koktélok és egyéb italok keverése;
  10. a pultnál borkorcsolya vagy egyéb élelmiszerek felszolgálása a vendégeknek.

Jellemző munkakörök:

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:

« Vissza