Ugrás a tartalomhoz

Adatigények teljesítése

A Központi Statisztikai Hivatal által kezelt statisztikai adatokat bárki igényelheti. Az igények kezelése eltérő attól függően, hogy korábban már – interneten vagy kiadványban – publikált statisztikai adatra, vagy nem nyilvános, kizárólag a KSH belső adatbázisaiból teljesíthető statisztikai adatra irányul az igény.

 

  • Nyilvános statisztikai adatokra irányuló adatigények teljesítése

    Ha konkrét adatot keres a KSH honlapon, de nem találja, kérjük, keresse a KSH munkatársait.

     

  • Amennyiben az EU-ra és tagállamaira vonatkozóan keres adatokat, módszertani magyarázatokat, uniós statisztikai kiadványokat a Lépjen velünk kapcsolatba! felületen küldje meg kérését munkatársainknak, akik segítenek a keresett információ megtalálásában.

  • Nem nyilvános statisztikai adatokra irányuló adatigények teljesítése

    A nem nyilvános statisztikai adatokra irányuló adatigények teljesítésére a KSH hat adathozzáférési csatornát működtet, amelyek egy része általános célú, azaz bármely adatkérő számára elérhető, másik része viszont csak tudományos célú adatkérések számára elérhető.

Az adathozzáférésre irányuló igények benyújtásához, valamint a beérkezett igények teljesítéséhez kapcsolódó általános információkról, illetve a térítési díjakról, a Hozzáférés szolgáltatásainkhoz menüpontban olvashat részletesebben.

Az egyes adathozzáférési csatornák egyedi szabályairól a kapcsolódó menüpontoknál érhető el részletes leírás.

Általános célú adathozzáférési csatornák:

Tudományos célú adathozzáférési csatornák:

 


 

Kapcsolat

 

Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.

Telefon: (+36-1) 345-6789

 

Lépjen velünk kapcsolatba!