Nyomtatás Módszertan
4.3. Zöldségfélék betakarított területe, termésmennyisége, termésátlaga, 2007 – Összes gazdaság –
Megnevezés Betakarított terület,
hektár
Termésmennyiség,
tonna
Termésátlag,
kilogramm/hektár
Fejes káposzta 2 256 43 140 18 010
Karalábé 119 1 653 11 890
Karfiol 740 9 920 12 800
Sárgarépa 975 21 138 20 990
Petrezselyem 1 117 9 759 8 590
Retek 10 435 13 400
Vöröshagyma 1 650 28 579 17 320
Fokhagyma 962 5 169 5 370
Fejes saláta 52 2 184 14 500
Brokkoli 98 1 781 18 170
Uborka 426 23 772 31 530
Spárgatök 583 10 003 16 080
Sárgadinnye 340 5 000 12 950
Görögdinnye 4 715 116 667 24 740
Zöldbab 2 247 15 017 6 670
Zöldborsó 15 461 75 554 4 890
Paradicsom 1 731 102 001 45 100
Zöldpaprika 1 311 41 753 15 100
Paradicsompaprika 507 6 365 11 920
Csemegekukorica 25 506 359 042 14 080
Egyéb zöldség 5 517 53 578
Zöldség összesen 66 323 932 510
Fűszerpaprika 1 454 8 433 5 770

© Központi Statisztikai Hivatal, 2008