Nyomtatás Módszertan
4.6. Zöldségfélék betakarított területe, termésmennyisége, termésátlaga termelési típusonként, 2007 – Növénytermesztő gazdaságok –
Megnevezés Betakarított terület
hektár
Termésmennyiség
tonna
Termésátlag
kilogramm/hektár
Fejes káposzta 1 404 27 846 18 650
Karalábé 77 1 154 13 180
Karfiol 425 6 045 13 240
Sárgarépa 631 15 381 23 620
Petrezselyem 513 4 768 9 090
Retek 8 240 14 880
Vöröshagyma 1 019 19 918 19 540
Fokhagyma 441 2 437 5 520
Fejes saláta 33 1 808 16 700
Brokkoli 45 621 13 800
Uborka 293 16 413 31 570
Spárgatök 191 2 408 11 990
Sárgadinnye 230 3 183 12 200
Görögdinnye 2 654 69 861 26 320
Zöldbab 1 400 8 652 6 180
Zöldborsó 9 499 46 624 4 910
Paradicsom 1 168 65 865 40 650
Zöldpaprika 809 24 808 15 970
Paradicsompaprika 227 4 118 17 190
Csemegekukorica 16 686 231 411 13 870
Egyéb zöldség 3 533 37 965
Zöldség összesen 41 286 591 526
Fűszerpaprika 768 4 763 6 150

© Központi Statisztikai Hivatal, 2008