Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR–08)

5132 Pincér

Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel vendéglőkben, éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátóipari egységekben.

Feladatai:

  1. az üzemeltetéssel kapcsolatos teendők elvégzése;
  2. nyitás előtti teendők előkészítése;
  3. az árukészlet alakulásának figyelemmel kísérése, részvétel az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  4. a munkaterület, a vendégtér nyitásra előkészítése;
  5. felszolgálás;
  6. a vendég fogadása, leültetése a protokoll-előírások szerint;
  7. a választék ismertetése, ételek és italok ajánlása;
  8. a rendelés felvétele;
  9. a felszolgáláshoz szükséges eszközök előkészítése, a vendégek által választott ételek és italok szakszerű felszolgálása;
  10. a saját munkájának megszervezése;
  11. a felszolgálandó étel és ital minőségének figyelemmel kísérése;
  12. a fogyasztás ellenértékének átvétele, pénztárgép kezelése;
  13. zárás után a vendégek távozásának ellenőrizése, elszámolás elkészítése.

Jellemző munkakörök:

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:

« Vissza