Ugrás a tartalomhoz

KSH-ELEKTRA Elektronikus adatgyűjtés - Hírek

2013. január 23.

 

A visszajelzések szerint a KSH honlapja és ezáltal a KSH-ELEKTRA rendszer működése az utóbbi időben időszakonként lelassult. Az ezzel okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük, munkatársaink dolgoznak a hiba elhárításán.

 


2012. október 16.

 

Jól halad a kérdőívek begyűjtése az Elektra rendszerrel. Az elmúlt két hétben az elektronikus adatszolgáltatásra kijelölt kérdőívek közel 40 %-a érkezett be, ami meghaladja az előző évi hasonló időszak beérkezési arányát.

 


2012. október 4.

 

2012. október másodikán kezdték el az adatszolgáltatók használni a Központi Statisztikai Hivatal megújított elektronikus adatgyűjtési rendszerét – a KSH-ELEKTRA rendszert Az átállás a korábban működött KSHXML rendszerről zökkenőmentesen lezajlott, a napi átlagos 400 beérkező kérdőív a próbaüzemen lévő rendszer sikerességét, egyszerű és könnyű kezelhetőségét jelzi. A visszajelzések egyértelműen pozitívak, mivel az új rendszer kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi az adatközlők számára az adatszolgáltatást azzal, hogy on-line kapcsolatot teremt az adatszolgáltató és a Hivatal között. Az alkalmazás használata csökkenti az adatszolgáltató terheit, mert – a visszajelzések alapján – egyszerűsíti az adatszolgáltatás folyamatát. Nagy lépés ez a Hivatal életében az egykapus adatgyűjtés megvalósítása felé, ami fontos része a Hivatal stratégiájának.

 


2012. október 1.

 

2012. október elsején indul a Központi Statisztikai Hivatal megújított, elektronikus adatgyűjtési rendszerének (KSH-ELEKTRA) próbaüzeme, amely kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi az adatközlők számára az adatszolgáltatást, csökkenti az érintettek adminisztratív terheit. Az új elektronikus adatgyűjtő rendszer bevezetése lépést tart a kor követelményeivel, könnyen elérhetővé, felhasználóbaráttá teszi az adatszolgáltatást. 2013. január elsejétől a KSH-ELEKTRA használata a kijelölt adatgyűjtésekre kötelező lesz (A Kormány 279/2012. (IX. 28.) Korm. rendelete az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatgyűjtéseiről és adatátvételeiről szóló 288/2009. (XII. 15.) Korm. rendelet és a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény végrehajtásáról szóló 170/1993. (XII. 3.) Korm. rendelet módosításáról).

 


2012. október 1.

 

A sikeresen zárult EKOP pályázat eredményeként indul a KSH új elektronikus adatgyűjtő rendszere, a KSH-ELEKTRA.

 

Projekt a kérdőívek elektronizálására - EKOP