Ugrás a tartalomhoz

IATUR pályázati kiírásPÁLYÁZATI FELHÍVÁSMEGHOSSZABBÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐA Központi Statisztikai Hivatal 2018. október 24–26. között rendezi meg a 40th IATUR Conference: Time for Us, Celebrating Time Use Research elnevezésű, 40. Nemzetközi Időmérleg-konferenciát, amelynek célja, hogy ráirányítsa a vállalatok, a tudományos élet, az egyetemek, a média és a nagyközönség figyelmét az időmérleg-vizsgálatok fontosságára, hasznosságára és az időmérleg-adatbázisok további hasznosítási lehetőségeire.

Az angol nyelvű konferencia témája az időmérlegkutatások múltja, jelene és jövője. A konferencia széleskörű tematikája lehetőséget ad a múlt hagyományainak továbbvitelére, ugyanakkor teret enged a lehetséges új irányok felé való elmozdulásra is. A konferenciasorozat történetében újdonság, hogy az eseményen az adatvizualizációs technikák használatát bemutató szekció is helyet kap, amely a statisztikai adatok közzétételi formáinak megújítására is kiváló lehetőséget nyújt.Az esemény alkalmából a Központi Statisztikai Hivatal pályázatot hirdet, amelynek az első három helyezést elérő szerzői ingyenesen részt vehetnek és lehetőséget kapnak a 40. Nemzetközi Időmérleg-konferencián pályamunkájuk bemutatására.(Diákok részére a konferencián való részvétel díja 270 Euro.)

A pályázatot felsőfokú tanulmányaikat folytató személyektől, angol nyelven, az iatur2018@ksh.hu e-mail címre várjuk, időfelhasználás témában.

Új beküldési határidő: 2018. szeptember 24., éjfélA további részletek a pályázati kiírásban találhatók.
Jelentkezési és regisztrációs lapEredményhirdetés: 2018. október 5.

A benyújtott előadásokat a konferencia programbizottsága bírálja el.

A pályázattal kapcsolatban további információ: Giczi Johanna, Életminőség-statisztikai főosztály Oktatási, kulturális és időfelhasználás-statisztikai osztály szakmai tanácsadója
Elérhetőség: +36-1/345-6529, email: iatur2018@ksh.hu