Ugrás a tartalomhoz

MOTUS – időmérleg-próbafelmérés – az adatgyűjtés célja

Az adatfelvétel a 10 és 84 év közötti lakosság hétköznapi és hétvégi időelhasználását vizsgálja. Az időmérleg felvételek értékes adatokkal szolgálnak a lakosság napi időfelhasználásának módjára, megtudhatjuk például, hogy miben tér el a férfiak és nők vagy éppen az idősebbek és fiatalabbak napi időtöltése.

A vizsgálat fontos részét képezi különféle háttéradatok gyűjtése (a kitöltő személyek anonimitását megőrizve, kizárólag statisztikai elemzés céljából) a háztartásra vonatkozó jellemzőkre, a felvételben résztvevők iskolai végzettségére, munkaerőpiaci helyzetére, az általuk végzett munka jellegéről, a folyamatban lévő tanulmányokról, képzésekről, művelődési, sportolási szokásokról.

Az adatfelvétel az Európai Unió által támogatott projekt keretében kerül végrehajtására, a projektben részt vevő brüsszeli Vrje Egyetem kutatócsoportjának támogatásával. Az alkalmazás tesztje az időfelhasználási szokások vizsgálatán túl kiterjed az alkalmazás magyar nyelvű adaptációja során felmerülő esetleges technikai, módszertani problémák felderítésére. Így az adatfelvételben résztvevők közreműködése nagy segítséget jelent számunkra az alkalmazás további fejlesztésében, javításában, adatgyűjtésünk további végrehajtásában.


Google Play
Google Play QR kód
App Store
App Store QR kód