Milyen népszerű a születésnapod?

Súgó

A program az 1970 és 2020 közötti élveszületések számát mutatja be interaktív hőtérképen. A hőtérkép cellái az év egy-egy napjának felelnek meg, és színük attól függően változik, hogy a kiválasztott évben vagy időszakban hány gyermek született azon a napon.

A grafikon fölötti Fiúk/Lányok/Mind kapcsoló segítségével beállíthatja, hogy az összes gyermek, vagy csak a fiúk, vagy csak a lányok élveszületésének számát szeretné látni.

Az Év/Időszak kapcsolóval azt választhatja ki, hogy csak egy-egy év, vagy egy hosszabb-rövidebb időszak adatait akarja megtekinteni. A kapcsoló állásától függően a csúszkán be tudja állítani a keresett évet, vagy az időszak kezdő- és végpontját. Időszakot választva a két pont között is megfoghatja a csúszkát, így egyszerre mozgathatja a kezdő- és a végpontokat.

Az ünnepnapok kapcsoló váltásával a kiválasztott év ünnepnapjait jelenítheti meg, vagy rejtheti el.

Az egeret a grafikon fölött mozgatva az információs boxban megjelenik a kiválasztott nap dátuma, egy adott év adatainak megjelenítése esetén a nap megnevezése, az azon a napon született gyermekek száma, valamint zárójelben az, hogy a kiválasztott évben vagy időszakban ez hányadik legmagasabb érték volt.

A grafikon alatti gombokra kattintva a grafikont elmentheti bitképként, vagy az adatokat letöltheti CSV formátumban.

Módszertan

Élveszületés (az ENSZ ajánlásának megfelelően): olyan magzat világrajövetele, aki az életnek valamilyen jelét adja, tekintet nélkül arra, hogy mennyi ideig volt az anya méhében és mennyi ideig élt.