A Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) a Magyar Állam 100%-os tulajdonában álló korlátolt felelősségű társaság.

A Társaság felett – a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 7. §. (8) bekezdése értelmében – a tulajdonosi jogokat a Központi Statisztikai Hivatal elnöke gyakorolja. Ugyanezen törvény 7. §. (7) bekezdése értelmében a Központi Statisztikai Hivatal az adatok gyűjtéséhez, az adatok feldolgozásához és az adatok közzétételéhez kapcsolódó feladatait a Statek Kft. bevonásával látja el.

A Társaság fő tevékenysége a Központi Statisztikai Hivatal lakossági adatgyűjtéseinek megszervezése, végrehajtása, amely közhatalmi tevékenységnek minősül. A Statek Kft. vállalkozási tevékenység keretében is ellát statisztikai adatgyűjtési-, feldolgozási valamint kutatási feladatokat.

Országos lefedettségünknek köszönhetően jelen vagyunk Budapesten, minden megyeszékhelyen és ezen túl az adatgyűjtésre kijelölt városokban, községekben. Az ország területén adatgyűjtés szervező irodáink vannak, ahol tapasztalt szervező munkatársak bonyolítják az adatgyűjtések megszervezését, felügyelik azok végrehajtását, irányítják az összeírók munkáját.

A Társaság tapasztalt, képzett, megbízható országos összeíró hálózattal rendelkezik.