Utolsó frissítés: 2018. március 20.

Változás az intézményi munkaügy-statisztikai adatgyűjtési rendszer módszertanában
A változtatás pontosabb adatokat eredményez

A KSH az évközi és az éves intézményi munkaügy-statisztikai adatgyűjtésekhez (az adatszolgáltatók kijelöléséhez, valamint a mintavétellel megfigyelt vállalkozási körre vonatkozó becslés előállításához) a Gazdasági Szervezetek Regiszterét veszi alapul. Ebben a szervezetekre vonatkozó adminisztratív adatok folyamatosan frissülnek, azonban bizonyos statisztikai ismérvek (pl. a létszám-kategória) csak évente egyszer kerülnek beállításra, rögzítésre. A vállalkozások és a nonprofit szervezetek – az adatszolgáltatói terhek észszerű szinten tartása érdekében – csak bizonyos létszámhatár felett kerülnek az adatszolgáltatói körbe. Az évente újonnan rögzített létszám-kategória szerint a referenciasokaság összetétele átrendeződhet, ezért a publikált becsült értékösszegadatok (pl. az alkalmazásban állók létszáma) csak korlátozott mértékben hasonlíthatóak össze egyik évről a másikra.


A 2018-tól érvényes módszertani korrekció lényege, hogy a KSH a létszám-kategóriák éves rögzítéséhez az évközi járulékbevallásokból becsült létszámokat is felhasználta, hogy a munkaügy-statisztikai adatgyűjtés vonatkozási körébe tartozó szervezetek esetén a célsokaság tárgyévi összetételét jobban tükröző háttérinformációk álljanak rendelkezésre a mintavétellel megfigyelt vállalkozási körre vonatkozó becslés előállításához, illetve a publikáláshoz használt, rögzített létszám-kategóriák meghatározásához. Ezek az információk a korábban használt éves adóbevallások létszám-információinál frissebbek, hiszen a tárgyévet megelőző évre vonatkoznak, miközben az éves bevallásokból származó adatok még egy évvel korábbiak. Ennek következtében a leírt módszertani változás egyszeri, jelentősebb átrendeződést okozott a referenciasokaság összetételében, így a 2018 januárjától közzétett értékösszegadatok tekintetében (létszám, keresettömeg, munkajövedelem-tömeg, munkaóratömeg esetén) jelentős törés mutatkozik az idősorban.


Az intézményi munkaügy-statisztikai adatgyűjtés célindikátorainak, vagyis a publikált fajlagos mutatóinak (pl.: átlagkereset, egy főre jutó munkaóra) az összehasonlíthatóságát a fenti jelenség alapvetően nem korlátozza. Az előző év azonos időszakához mért százalékos változást kifejező indexmutatók közléséhez 2018. januártól a fent vázolt módszertani változás hatását kiszűrő becslést használunk, ezért a publikált indexek eltérhetnek a korábban közzétett adatokból számítható értékektől.