Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR–08)

3113 Élelmiszer-ipari technikus

Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszer-ipari üzemekben vagy laboratóriumokban az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt.

Feladatai:

  1. alapanyagok, felhasznált anyagok, félkész-, és késztermékek mintavétele, vizsgálata;
  2. gyártásközi vizsgálatok végzése, szükséges intézkedések megtétele;
  3. munka-, tűz-, környezetvédelmi és minőségbiztosítási munka végzése;
  4. élelmiszer-ipari higiénikusi tevékenység végzése;
  5. élelmiszergyártásban előforduló alapmérések végzése/végeztetése;
  6. eszközök használata, gépek kezelése, berendezések üzemeltetése;
  7. napi gépápolási, beállítási, karbantartási, tisztítási, fertőtlenítési és egyszerűbb javítási feladatok elvégzésének szervezése és irányítása;
  8. technológiai utasítások, környezetvédelmi, munkavédelmi és minőségbiztosítási előírások betartatása;
  9. gyártmányfejlesztésben kisebb részfeladatok ellátása.

Jellemző munkakörök

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:

« Vissza