4.1.20. A fontosabb gyümölcsfélék termesztése és felhasználása (2013–)(10/14)

< >
Megnevezés Ribiszke
2013 2014 2015 2016 2017
A termelés jellemzői
Termőterület, hektár 1 338 1 316 1 158 1 195 1 186
Betakarított összes termés, tonna 3 377 2 626 3 558 4 582 4 319
Felvásárlási átlagár, Ft/kg 138 120 99 120 154
Termelői-piaci átlagár, Ft/kg 840 851 1 146 860 960
Bruttó termelési érték, millió Ft
folyó áron 1 136 589 1 182 1 142 1 716
összehasonlító áronc 1 099 750 829 1 391 1 123
Termelői mérleg, tonna
Betakarított összes termés 3 377 2 626 3 558 4 582 4 319
Vásárlás és egyéb forrás 6 0
Forrás összesen 3 377 2 632 3 558 4 582 4 319
Értékesítés összesen 2 942 2 261 3 156 3 766 3 428
Ebből:
felvásárlónak, feldolgozónak 886 700 654 1 048 880
piacon 1 048 369 753 567 715
közvetlen export 5
Üzemen belüli feldolgozás és felhasználás 38 132 150 592 563
Ebből:
szeszipari célra 5 38 37 63 64
Fogyasztás saját termelésből 186 215 244 215 321
Tárolási veszteség 7 14 9 9 7
Készletváltozás 203 10 -1 0 0
Felhasználás összesen 3 377 2 632 3 558 4 582 4 319
Külkereskedelem
Behozatal
tonna 441f 26f 9f 32f 8f
millió Ft 69f 28f 18f 54f 20f
Kivitel
tonna f 0f 99f 52f 3f
millió Ft f 0f 28f 47f 11f
cElőző évi áron.  fPiros és fekete ribiszke együtt. 

© Központi Statisztikai Hivatal, 2011