4.1.20. A fontosabb gyümölcsfélék termesztése és felhasználása (2013–)(13/14)

< >
Megnevezés Dió
2013 2014 2015 2016 2017
A termelés jellemzői
Termőterület, hektár 4 329 4 342 4 551 4 847 5 075
Betakarított összes termés, tonna 4 538 4 321 6 717 6 319 7 895
Felvásárlási átlagár, Ft/kg 591 413 418 642 591
Termelői-piaci átlagár, Ft/kg 958b 825b 774b 675b 848b
Bruttó termelési érték, millió Ft
folyó áron 2 933 2 436 4 447 3 702 4 568
összehasonlító áronc 2 669 2 632 3 821 4 164 4 673
Termelői mérleg, tonna
Betakarított összes termés 4 538 4 321 6 717 6 319 7 895
Vásárlás és egyéb forrás 353 504 262 2 7
Forrás összesen 4 891 4 825 6 979 6 321 7 902
Értékesítés összesen 3 316 3 300 5 371 4 984 6 351
Ebből:
felvásárlónak, feldolgozónak 391 698 195 136 243
piacon 692 720 1 393 897 1 210
közvetlen export 5 164 20 6 4
Üzemen belüli feldolgozás és felhasználás 442 235 296 208 189
Ebből:
szeszipari célra 7 2 5 20 7
Fogyasztás saját termelésből 779 654 1 012 1 004 1 063
Tárolási veszteség 15 317 199 70 75
Készletváltozás 339 319 101 55 224
Felhasználás összesen 4 891 4 825 6 979 6 321 7 902
Külkereskedelem
Behozatal
tonna 47b 3b 44b 3b 4b
millió Ft 15b 3b 29b 4b 6b
Kivitel
tonna 1 831b 2 241b 2 554b 1 533b 2 684b
millió Ft 1 770b 2 413b 2 065b 1 276b 1 954b
bDió héjas  cElőző évi áron. 

© Központi Statisztikai Hivatal, 2011