4.1.20. A fontosabb gyümölcsfélék termesztése és felhasználása (2015–)(13/14)

< >
Megnevezés Dió
2015 2016 2017 2018 2019
A termelés jellemzői
Termőterület, hektár 4 551 4 847 5 075 5 401 5 998
Betakarított összes termés, tonna 6 717 6 319 7 895 5 773 6 824
Felvásárlási átlagár, Ft/kg 418 642 591 700 529
Termelői-piaci átlagár, Ft/kg 774b 675b 848b 933b 1 036b
Bruttó termelési érték, millió Ft
folyó áron 4 447 3 702 4 568 3 309 3 906
összehasonlító áronc 3 821 4 164 4 673 3 320 3 930
Termelői mérleg, tonna
Betakarított összes termés 6 717 6 319 7 895 5 773 6 824
Vásárlás és egyéb forrás 262 2 7
Forrás összesen 6 979 6 321 7 902 5 773 6 824
Értékesítés összesen 5 371 4 984 6 351 4 621 5 544
Ebből:
felvásárlónak, feldolgozónak 195 136 243 93 180
piacon 1 393 897 1 210 1 040 1 037
közvetlen export 20 6 4 6 18
Üzemen belüli feldolgozás és felhasználás 296 208 189 166 190
Ebből:
szeszipari célra 5 20 7 7 6
Fogyasztás saját termelésből 1 012 1 004 1 063 816 901
Tárolási veszteség 199 70 75 74 69
Készletváltozás 101 55 224 96 120
Felhasználás összesen 6 979 6 321 7 902 5 773 6 824
Külkereskedelem
Behozatal
tonna 44b 3b 4b 14b 23b
millió Ft 29b 4b 6b 7b 8b
Kivitel
tonna 2 554b 1 533b 2 684b 1 256b 1 380b
millió Ft 2 065b 1 276b 1 954b 969b 1 236b
bDió héjas  cElőző évi áron. 

© Központi Statisztikai Hivatal, 2011