Webes változat | Feliratkozás a hírlevélre | Leiratkozás a hírlevélről

 

Ünnepi Könyvhét
Kedves Olvasó!

Közel két évtizede csatlakozott először a Központi Statisztikai Hivatal az Ünnepi Könyvhéthez, melyen idén is aktív résztvevőként jelenik meg. A június 13. és 17. között, 90. alkalommal megrendezésre kerülő esemény, ebben az évben új budapesti helyszínen, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti festői Dunakorzón várja az érdeklődőket. Keressen minket ebben az évben is a 116-os pavilonban!

A KÖNYVHÉTRE MEGJELENŐ ÚJ KIADVÁNYUNK

 

Magyar statisztikai zsebkönyv, 2018

Magyar statisztikai zsebkönyv, 2018

A zsebkönyv az előzetes adatok szerint ad tájékoztatást az előző év társadalmi, gazdasági folyamatainak alakulásáról. Regionális fejezete az egyes régiókat mutatja be, míg nemzetközi fejezete elsősorban az Európai Unió tagállamait jellemző főbb adatok összehasonlítására nyújt lehetőséget.
 

 

VÁSÁROLJON KEDVEZMÉNNYEL!

VÁSÁROLJON KEDVEZMÉNNYEL!

A rendezvény ideje alatt valamennyi kiadványunkat 50%-os kedvezménnyel értékesítjük.
 
A kedvezmény személyesen a helyszínen (Budapest, Dunakorzó, KSH-pavilon), a KSH Kiadványértékesítési irodájában (1024 Budapest, Fényes Elek u. 14–18.), valamint online, a KSH honlapján elérhető Kiadványtárban is érvényesíthető a könyvhét ideje alatt.
 

 

KÖZELGŐ CENZUSOK

KÖZELGŐ CENZUSOK

Június 15-én, szombaton, a közelgő Agrárcenzusra és Népszámlálásra fókuszálva, játékos kvízeket tölthetnek ki, régi, cenzusokat feldolgozó térképeken kutakodhatnak és megtekinthetik a témában megjelent néhány korábbi kiadványunkat is.
 

 

NÉPSZÁMLÁLÁS, 2021

NÉPSZÁMLÁLÁS, 2021

A népszámlálás az egyetlen olyan adatfelvétel, mely minden Magyarországon élő személyt számba vesz. A felvétel adataiból megismerhetjük a népesség nagyságát, demográfiai jellemzőit, aktivitását, iskolázottságát, lakáskörülményeit. A 2021. évi népszámlálásra május 1-jei eszmei időponttal kerül sor.
 

 

AGRÁRCENZUS, 2020

AGRÁRCENZUS, 2020

A KSH tízévente hajt végre teljes körű mezőgazdasági összeírást, melynek célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, a gazdálkodók és az Európai Unió részére. A következő felvételre 2020 nyarán kerül sor.
 

 

SZÁMOLJON VELÜNK!

SZÁMOLJON VELÜNK!

Június 15-én szombaton délután 14 és 16 óra között munkatársaink tájékoztatást nyújtanak a Népszámlálás kapcsán meghirdetett és további álláspályázatainkról, valamint az összeírói munkalehetőségről is.
 

 

JÁTÉKOK, AJÁNDÉKOK, INGYENESEN ELVIHETŐ KIADVÁNYOK!

JÁTÉKOK, AJÁNDÉKOK, INGYENESEN ELVIHETŐ KIADVÁNYOK!

Az eddigi hagyományoknak megfelelően idén is játékos kvízekkel, rejtvényekkel, ingyenes kiadványokkal, ajándékokkal várjuk a felnőtteket és a gyermekeket!
 

ISMERJE MEG A KSH SZOLGÁLTATÁSAIT!

 

EU-INFO STATISZTIKAI SZOLGÁLAT

EU-INFO STATISZTIKAI SZOLGÁLAT

A rendezvény ideje alatt munkatársaink készséggel nyújtanak felvilágosítást a honlapon elérhető adatokról, információkról és az adatigénylés folyamatáról.
 
A rendezvényen az Eurostat támogatásával működő EU-INFO Statisztikai Szolgálat is képviselteti magát, melynek fő feladata többek között az Eurostat honlapján elérhető információkról való tájékoztatás, illetve segítségnyújtás az Eurostat adatbázisának használatában. A pavilonunkhoz látogató érdeklődők ingyenes Eurostat-kiadványok közül is válogathatnak majd.
 

 

KUTATÓSZOBA

KUTATÓSZOBA

A KSH 2008. óta biztosít hozzáférést a közvetlen azonosításra alkalmatlan mikroadat-állományokhoz a Kutatószobájában, kizárólag tudományos célú kutatások számára.
A Kutatószobában a KSH honlapján feltüntetett, kutatásra előkészített mikroadat-állományok, illetve az egyedi igényeknek megfelelően összeállított adatállományok kutathatók az egyedi statisztikai adatok kiemelt szintű védelme, illetve az adatvédelmi szabályok szigorú betartása mellett.
A Kutatószobát előszeretettel látogatják tudományos és oktatási intézmények kutatói valamint egyéni kutatók is.
 
Bővebb információ a Kutatószoba honlapján érhető el:
 

 

A KSH KÖNYVTÁR SZOLGÁLTATÁSAI

A KSH KÖNYVTÁR SZOLGÁLTATÁSAI

A KSH Könyvtár az idei Ünnepi Könyvhéten kiadványait 50–60%-os kedvezménnyel értékesíti mind a helyszínen, mind a könyvtár épületében (cím: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 5.). Köteteink mellett tematikus térképekből (demográfia, nemzetiség, egészségügy, hegy- és vízrajz, gazdaság, kultúra és egyéb témakörök), és képeslapokból is válogathatnak az érdeklődők, valamint igénybe vehetik a négyhónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget is. A KSH és a KSH Könyvtár szeretettel vár minden kedves érdeklődőt közös, 116-os számú pavilonjában!
 

 

KSH pavilon


 

 

Ajánljuk szíves figyelmébe a KSH Általános Adatkezelési Tájékoztatóját.
Amennyiben a jövőben nem kívánja igénybe venni a KSH hírlevél-szolgáltatását, a lap tetején leiratkozhat.


KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.
Telefon: (+36-1) 345-6000
Honlap: www.ksh.hu

Lépjen velünk kapcsolatba! Katalógus Facebook EU-INFO statisztikai szolgálat