Üzemanyagár-statisztika

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt, a magyar ár 1,9%-kal, azaz 12 forinttal volt alacsonyabb. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 607 forint volt, ami 10 forinttal, 1,7%-kal haladta meg a régiós 597 forintos átlagárat. A szomszédos országokban 608 forint volt a dízel átlagára, a magyar adat 0,2%-kal, azaz 1 forinttal volt ennél alacsonyabb.

95-ös benzin ára Magyarországon, valamint a régiós és a szomszédos országokban

A 95-ös benzin magyarországi átlagára 17 forinttal csökkent az előző heti adathoz képest. Ezzel párhuzamosan a régiós átlag is mérséklődött, 7 forinttal. A szomszédos országokban a benzin átlagára 9 forinttal csökkent.

Dízel üzemanyag ára Magyarországon, valamint a régiós és a szomszédos országokban

A gázolaj magyarországi átlagára 7 forinttal csökkent egy hét alatt. A régiós átlagár nagyobb mértékben, 10 forinttal csökkent. A szomszédos országokban a dízel átlagára 12 forinttal csökkent az előző héthez képest.

A legfrissebb adatok alapján Magyarországhoz képest a régiós országok közül Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Szerbiában és Szlovákiában volt magasabb a benzin átlagára. Magyarország után Szlovákiában csökkent a legnagyobb mértékben a benzin ára, 15 forinttal.

Lengyelország és Szlovénia esetében a 95-ös oktánszámú benzin átlagára kevesebb mint 5%-kal maradt el a magyar átlagártól. Bulgáriában továbbra is több mint 10%-kal alacsonyabb a benzin átlagára.

95-ös benzin üzemanyagárak a régió országaiban

A dízelolaj esetében Ausztria és Szerbia heti átlagára meghaladta a magyar értéket, ugyanakkor Bulgáriában az átlagár több mint 10%-kal kisebb volt a magyar dízel üzemanyag átlagárához képest. A régió összes országában csökkent a dízel átlagára az előző héthez képest. Horvátországban volt tapasztalható a legnagyobb mértékű csökkenés, 17 forinttal.

Dízel üzemanyagárak a régió országaiban

Módszertan
Táblamelléklet
Archívum