Az adat a 21. század olaja

Soha ennyi információt nem birtokolt még az emberiség, mint napjainkban. Nemcsak a rendelkezésre álló adatok mennyisége lett nagyobb, azok fajtái és elérhetőségük is folyamatosan nő – gondoljunk csak az online tér folyamatos bővülésére.

Az adatok ismerete és hasznosítása mára az üzleti világ egyik legfontosabb motorjává vált. Az adatvezérelt döntéshozatal elterjedésével a statisztikai jártasság kevesek privilégiumából sokak eszköze lett, a sikeres vállalkozások működtetésében pedig manapság ugyanolyan fontos szerepet játszik, mint például a számítástechnikai ismeretek.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) társadalmunk és a gazdaság szinte minden területét lefedve több millió egyedi adatot gyűjt, ezeket – számos témakör mentén – mindenki számára érthető, értelmezhető adattáblákba rendezi. A kkv-tervező oldalt azért hoztuk létre, hogy megbízható statisztikai adatokkal támogassuk a hazai kis- és középvállalkozói szektort, az új vállalkozások létrejöttét, a már futó vállalkozások fejlődését. Azokat a vállalkozása számára legfontosabb piaci információkat gyűjtöttük csokorba, amelyekkel Ön megalapozhatja üzleti döntéseit.

Kívánjuk, hogy a KSH adatait is felhasználva vigye sikerre üzleti vállalkozását!