4.1.18. A fontosabb zöldségfélék termesztése és felhasználása (2015–)(7/18)

< >
Megnevezés Uborka
2015 2016 2017 2018 2019
A termelés jellemzői
Betakarított terület, hektár 694 922 874 741 656
Betakarított összes termés, tonna 31 614 34 418 33 690 29 766 26 679
Termésátlag, kg/hektárb 33 530 33 300 34 270 35 160 34 740
Felvásárlási átlagár, Ft/kg 126 128 140 175 192
Termelői-piaci átlagár, Ft/kg 335 281 318 360 390
Bruttó termelési érték, millió Ft
folyó áron 4 206 4 564 4 489 4 704 4 630
összehasonlító árond 4 115 4 741 4 418 3 886 4 159
Termelői mérleg, tonna
Betakarított összes termés 31 614 34 418 33 690 29 766 26 679
Vásárlás és egyéb forrás 0 2 176 837 0
Forrás összesen 31 614 34 420 33 866 30 603 26 679
Értékesítés összesen 23 869 27 665 24 435 20 939 19 684
Ebből:
felvásárlónak, feldolgozónak 19 420 20 588 18 401 13 157 10 408
piacon 2 601 2 555 3 835 2 825 2 737
közvetlen export 151 1 207 110 108
Üzemen belüli feldolgozás és felhasználáse 911 682 2 033 2 872 1 469
Fogyasztás saját termelésből 6 596 5 945 6 990 5 845 5 401
Tárolási veszteség 238 118 405 956 125
Készletváltozás 0 11 3 -9 1
Felhasználás összesen 31 614 34 420 33 866 30 603 26 679
Külkereskedelem
Behozatal
tonna 17 675 15 498 15 681 15 493 21 039
millió Ft 2 872 3 115 3 036 3 225 4 379
Kivitel
tonna 14 818 14 504 10 956 7 952 6 068
millió Ft 2 994 2 780 2 218 1 914 1 624
bLásd a Módszertani megjegyzéseket.  dElőző évi áron.  eA házilagos saját fogyasztásra történő tartósítással együtt. 

© Központi Statisztikai Hivatal, 2011