4.1.18. A fontosabb zöldségfélék termesztése és felhasználása (2015–)(15/18)

< >
Megnevezés Zöldpaprika
2015 2016 2017 2018 2019
A termelés jellemzői
Betakarított terület, hektár 2 579 2 648 2 425 1 774 1 742
Betakarított összes termés, tonna 116 114 137 332 132 691 96 994 100 538
Termésátlag, kg/hektárb 41 170 47 370 49 900 48 110 50 970
Felvásárlási átlagár, Ft/kg 203 221 207 254 301
Termelői-piaci átlagár, Ft/kg 499 420 422 499 555
Bruttó termelési érték, millió Ft
folyó áron 34 653 36 627 32 234 27 864 32 238
összehasonlító árond 30 317 42 312 34 383 22 762 27 772
Termelői mérleg, tonna
Betakarított összes termés 116 114 137 332 132 691 96 994 100 538
Vásárlás és egyéb forrás 289 941 1 087 316 82
Forrás összesen 116 402 138 273 133 777 97 310 100 620
Értékesítés összesen 101 967 116 289 114 608 84 327 87 562
Ebből:
felvásárlónak, feldolgozónak 32 391 34 644 38 985 31 163 32 935
piacon 29 937 14 220 23 286 2 842 20 254
közvetlen export 3 610 288 694 384 533
Üzemen belüli feldolgozás és felhasználáse 1 068 673 1 799 1 438 1 375
Fogyasztás saját termelésből 8 698 19 947 15 268 10 804 11 228
Tárolási veszteség 881 1 219 2 229 733 454
Készletváltozás 3 789 144 -127 8 0
Felhasználás összesen 116 402 138 273 133 777 97 310 100 620
Külkereskedelem
Behozatal
tonna 8 120 7 106 7 074 8 816 10 215
millió Ft 2 725 2 670 2 894 3 503 4 135
Kivitel
tonna 28 189 26 212 28 942 22 419 20 821
millió Ft 8 051 7 786 7 955 7 593 8 165
bLásd a Módszertani megjegyzéseket.  dElőző évi áron.  eA házilagos saját fogyasztásra történő tartósítással együtt. 

© Központi Statisztikai Hivatal, 2011