NyitóoldalAdatszolgáltatóinknakIntrastat

Intrastat - Hírek, aktualitások

Tisztelt Adatszolgáltató!

 

A 2017-es év adatainak végső lezárására 2018. június 20-án kerül sor. Amennyiben az elmúlt év adatait javítani illetve módosítani szeretnék, kérjük, eddig az időpontig szíveskedjenek azt megtenni. Az elmaradt jelentéseket haladéktalanul szíveskedjenek pótolni! Június 20-a után a 2017-es adatok módosítására már nem lesz lehetőség.

 


 

 

A alábbiakban tájékoztatjuk, hogy az Intrastat küszöbértékek 2018-ban nem változnak.

 

millió Ft
Küszöbérték Beérkezés Kiszállítás
Adatszolgáltatási 170 100
Kiemelt 5.000 14.000

 

Továbbra is egyedi szabályozás vonatkozik a bérmunka (41, 42, 51, 52) ügyleteket (is) jelentő gazdasági szervezetekre; ha egyik irányban adatszolgáltatásra kötelezettek és arra bérmunka ügyletet is jelentenek, akkor másik irányú forgalmukat is kötelesek – küszöbértéktől függetlenül – jelenteni.

 

A "Termék kódja" valamint a "Mennyiség" kitöltéséhez a 2018. januári adatok jelentésétől kezdődően a Kombinált nómenklatúra 2018. évi változatát kell alkalmazni. A vonatkozó uniós jogszabály a 2018-ban érvényes, hierarchikus kódokkal, valamint a kódváltozásokkal kapcsolatos, szokásos táblázatok megtalálhatók a Kombinált nómenklatúra menüpontban.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal által az Intrastat adatgyűjtések számára az e-star elektronikus rendszer használata kötelező. Lehetőség van csv, xls vagy xlsx fájlok feltöltésére, közvetlen online adatbevitelre vagy a KSH-honlapról letölthető xls kérdőívek internetes felületen történő továbbítására.

 

Az adatszolgáltatást a https://intrastat.ksh.gov.hu weboldalon kell teljesíteni.

 

Budapest, 2017. december

Szabó Péter s.k.
főosztályvezető