NyitóoldalAdatszolgáltatóinknakIntrastat

Intrastat - Hírek, aktualitások

Tisztelt Adatszolgáltató!

 

Az alábbiakban tájékoztatjuk, hogy az Intrastat küszöbértékek 2016-ban nem változnak.

 

millió Ft
Küszöbérték Beérkezés Kiszállítás
Adatszolgáltatási 100 100
Kiemelt 4.500 14.000

 

Továbbra is egyedi szabályozás vonatkozik a bérmunka (41, 42, 51, 52) ügyleteket (is) jelentő gazdasági szervezetekre; ha egyik irányban adatszolgáltatásra kötelezettek és arra bérmunka ügyletet is jelentenek, akkor másik irányú forgalmukat is kötelesek – küszöbértéktől függetlenül – jelenteni.

 

A "Termék kódja" valamint a "Mennyiség" kitöltéséhez a 2016. januári adatok jelentésétől kezdődően a Kombinált nómenklatúra 2016. évi változatát kell alkalmazni. A vonatkozó uniós jogszabály a 2016-ban érvényes, hierarchikus kódokkal, valamint a kódváltozásokkal kapcsolatos, szokásos táblázatok megtalálhatók a Kombinált nómenklatúra menüpontban.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal által az Intrastat adatgyűjtések számára üzemeltetett e-star elektronikus rendszer használatát az adatgyűjtések elrendeléséről szóló Országos Statisztikai Program Kormányrendelet 2016. január 1-jétől kötelezővé teszi. Lehetőség van csv, xls vagy xlsx fájlok feltöltésére, közvetlen online adatbevitelre vagy a KSH-honlapról letölthető xls kérdőívek internetes felületen történő továbbítására.

 

Az adatszolgáltatást a https://intrastat.ksh.gov.hu weboldalon kell teljesíteni. A 2016. évre vonatkozóan papíron beküldött kérdőívek nem minősülnek teljesített adatszolgáltatásnak.

 

Budapest, 2015. december