NyitóoldalAdatszolgáltatóinknakSzolgkülker

Szolgáltatás-külkereskedelmi adatgyűjtés

Üdvözöljük az Szolgáltatás-külkereskedelmi adatgyűjtés hivatalos honlapján.
Kérjük, válasszon a bal oldali almenük közül!

K Ö Z L E M É N Y

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az OSAP 1470-es kérdőív beküldési határideje, helye, továbbá az elektronikus adatszolgáltatás módja és az ügyfélszolgálat elérhetőségei a következők:

Beküldési határidő:

OSAP 1470 "Nemzetközi üzleti és szállítási szolgáltatások, 2014"

  • I. negyedév: 2014. 04. 15.
  • II. negyedév: 2014. 07. 15.
  • III. negyedév: 2014. 10. 15.
  • IV. negyedév: 2015. 01. 15.

Levélcím:    Központi Statisztikai Hivatal, Szolgkülker
  1428 Budapest
  Pf. 12.


Elektronikus adatszolgáltatás:


A Szolgáltatás-külkereskedelmi adatszolgáltatás megkönnyítése érdekében a KSH felhasználóbarát elektronikus adatgyűjtési rendszert üzemeltet. Az alkalmazás a https://szolgkulker.ksh.gov.hu címen érhető el. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az OSAP 1470 adatszolgáltatás rögzítése az Elektra rendszeren keresztül nem lehetséges.

A rendszer használatához mindössze egy Internet csatlakozással rendelkező számítógépre van szükség, nem igényel komolyabb számítástechnikai ismeretet, és nem kell hozzá külön programot telepíteni sem. Az adatok a manuális kitöltésen kívül CSV, illetve Excel formátumú fájlként is feltölthetőek, továbbá lehetőség van a KSH honlapjáról Excel-formátumban letöltött kérdőív közvetlen feltöltésére. A rendszer tesztelésére lehetőséget biztosítunk a "Teszt bejelentkezés" funkció kiválasztásával, saját törzsszámával, de jelszó nélkül. A tesztelés során rögzített adatok a kilépés után törlődnek a rendszerből.

Érvényes jelentés készítéséhez a cég saját azonosítójával és jelszavával kell bejelentkezni, melyet tájékoztató levelünkben küldtünk el Önnek.

Az elektronikus adatgyűjtési rendszerben lehetőség van a hibaüzenetek magyarázatát vagy az adatokkal kapcsolatos információkat a "Megjegyzés" rovatban feltüntetni. Kérjük, hogy az adatok feldolgozásának és ellenőrzésének megkönnyítése érdekében töltsék ki ezt a mezőt!

Kérjük, próbálják ki a rendszert, és amennyiben elnyerte tetszésüket, használják a Szolgáltatás-külkereskedelmi jelentés elkészítésekor.

További kérdések esetén hívja 459-4272 ügyfélszolgálati telefonszámunkat!
Bővebb információ az "Elérhetőségünk" menüpont alatt.

Publikáció

Negyedéves publikációnk a Kiadványok / Kiadványtár menüpont alatt érhető el. A szolgáltatás-külkereskedelmi adatok a www.ksh.hu honlapon, az Adatok / Táblák (STADAT) / 3.5 Külkereskedelem menüpontban, az Évközi adatok közt is megtalálhatóak (3.5.8 és 3.5.9 tábla). A megjelenés várható időpontja:

  • I. negyedév: 2014. 06. 06.
  • II. negyedév: 2014. 09. 05.
  • III. negyedév: 2014. 12. 05.
  • IV. negyedév: 2015. 03. 06.


2014. március 5.