NyitóoldalElektronikus adatgyűjtés

Szolgkülker - Elektronikus adatgyűjtés

Az OSAP 1470-es számú Nemzetközi üzleti és szállítási szolgáltatás jelentést kizárólag a KSH-ELEKTRA rendszeren keresztül lehet beküldeni (http://elektra.ksh.hu).

 

Az ELEKTRA rendszeren belül az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre az OSAP 1470-es kérdőív beküldésére:

  • manuális kitöltés
  • adat XML feltöltés
  • CSV állományból feltöltés

 

Adat XML feltöltés

 

Lehetőség van egyéb informatikai rendszerekből XML állományok (továbbiakban „adat XML”) felhasználásával adatok beimportálására.

 

Amennyiben az adatok kinyerésére szolgáló háttérrendszerüknek a saját, vagy külső szoftverfejlesztői szeretnék tesztelni a belső rendszerükből előállított OSAP 1470 adat XML betölthetőségét, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az Informatikai szolgáltató főosztályunk munkatársaival a következő elérhetőségek egyikén: elektra@ksh.hu, vagy hívják a +3680 200-766-os telefonszámot, a 2-es gomb megnyomása után kérjék az ügyintézőtől az ELEKTRA csoport kapcsolását.

 

Fejlesztői tájékoztató»

 

CSV állományból feltöltés

 

Lehetőség van az OSAP 1470 kérdőíveit meghatározott szintaktikájú CSV állományból feltölteni.

 

Ehhez az elektra rendszerben rendelkezésre bocsátunk egy adat_1470_XX_0.csv elnevezésű CSV sablon állományt (XX az évet jelenti), amely tartalmazza az importáláshoz kötelezően szükséges azonosító sorokat a beküldendő adatok nélkül, kiegészítve a felhasználónak szóló magyarázó részekkel.

 

A CSV állomány használati útmutatója»

 

Amennyiben kérdésük merül fel ezzel a beküldési móddal kapcsolatban, vagy tesztfelület biztosítását szeretnék kérni, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az Informatikai szolgáltató főosztályunk munkatársaival a következő elérhetőségek egyikén: elektra@ksh.hu, vagy hívják a +3680 200-766-os telefonszámot, a 2-es gomb megnyomása után kérjék az ügyintézőtől az ELEKTRA csoport kapcsolását.