NyitóoldalNemzetközi turisztikai kereslet

Nemzetközi turisztikai kereslet

 • Növekvő utasforgalom, gyarapodó turisztikai kereslet, Nemzetközi turisztikai kereslet, 2011. IV. negyedév

  2011 IV. negyedévében továbbra is lassuló ütemben gyarapodott az utasforgalom, a több napra érkezők száma 6%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A forintban számított turisztikai fogyasztás értéke jóval magasabb volt, mint egy éve. A magyar lakosság többet utazott külföldre, többnyire egyetlen napot töltöttek külföldön. A fenti folyamatok eredményeképpen az utasforgalmi egyenleg 15%-kal haladta meg az előző év azonos negyedévének szintjét.
 • A III. negyedévben csökkent a külföldi látogatók fogyasztása, Nemzetközi turisztikai kereslet, 2011. III. negyedév

  2011 harmadik negyedévében folytatódott a külföldi látogatóforgalom egy éve tartó bővülése, miközben az érkezők tartózkodási ideje nem változott. A hazánkba látogató külföldiek magyarországi fogyasztása - a látogatások számának élénkülésével ellentétben - csökkent. A magyar lakosság külföldi utazásainak száma - az egynapos utazásoknak köszönhetően - tovább emelkedett, ugyanakkor összességében kevesebbet költött külföldi utazásra.
 • Nemzetközi turisztikai kereslet, 2011. I. félév

  2011 első félévében 17,6 millió külföldi látogató érkezett hazánkba, 4%-kal több, mint 2010 azonos időszakában. A külföldiek ez év első felében 4%-kal több napot töltöttek el Magyarországon, ami összesen 42 millió napot jelentett. A külföldiek magyarországi fogyasztása 523 milliárd forint (1944 millió euró) volt, ami jelentéktelen, 1%-os csökkenést mutat. Ezen összeg több mint kétharmada (360 milliárd forint) kapcsolódott a turisztikai fogyasztásokhoz.
 • Nemzetközi turisztikai kereslet, 2011. I. negyedév

  2011 első negyedévében 1%-kal több külföldi látogató érkezett hazánkba (7,6 millió), mint 2010 azonos időszakában. A külföldiek összesen 16,6 millió napot töltöttek el Magyarországon, ami szintén 1%-kal haladta meg az előző évi szintet. A külföldiek magyarországi fogyasztása 208 milliárd forint (808 millió euró) volt, ami viszont 4%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ennek közel kétharmada (131 milliárd forint) a turisztikai fogyasztásokhoz kapcsolódott.
 • Nemzetközi turisztikai kereslet, 2010. I-IV. negyedév

  2010-ben 2%-kal kevesebb külföldi látogató érkezett hazánkba (39,9 millió), mint egy évvel korábban. A külföldiek összesen 95,7 millió napot töltöttek el Magyarországon, ami 1%-kal maradt el az előző évitől. Ezen időszak alatt az összes magyarországi fogyasztásuk 1%-kal kevesebb, 1190 milliárd forint volt. Ennek közel 70%-a (828 milliárd forint) a turisztikai fogyasztásokhoz kapcsolódik.