Gyorstájékoztatók

 • A negyedik negyedévben tovább csökkentek a balesetek, de több volt a halálos áldozat, Személysérüléses közúti közlekedési balesetek, 2011. IV. negyedév

  2011. IV. negyedévében 3%-kal kevesebb személysérüléses közúti közlekedési baleset történt közútjainkon, mint az előző év azonos időszakában. Kimenetelük súlyosabb volt, 6%-kal nőtt a halálos balesetek száma, ezzel egyidejűleg mind a súlyos sérüléssel járó balesetek, mind az ittasan okozott balesetek száma jelentősen csökkent. Az év egészében valamennyi baleseti mutató kedvezően alakult.
 • Tartósan csökken a közlekedési balesetek száma, Személysérüléses közúti közlekedési balesetek, 2011. III. negyedév

  2011. III. negyedévben 8%-kal kevesebb személysérüléses közúti közlekedési baleset történt közútjainkon, mint az előző év azonos időszakában. A balesetek kimenetele kevésbé volt súlyos: míg a halálos és a súlyos sérüléssel járó balesetek száma nagyobb, a könnyű sérüléssel járó balesetek száma kisebb arányban csökkent. Az ittasan okozott balesetek száma is jelentősen visszaesett (22%-kal).
 • Személysérüléses közúti közlekedési balesetek, 2011. I-II. negyedév

  2%-kal kevesebb, kimenetelüket tekintve kevésbé súlyos személysérüléses közúti közlekedési baleset történt közútjainkon 2011 első félévében, mint az előző év azonos időszakában. A halálos balesetek száma 18%-kal, a súlyos sérüléssel járóké 5%-kal csökkent, míg közel azonos számú könnyű sérüléssel járó baleset történt, mint 2010 első félévében. Az autópályákon 3%-kal kevesebb baleset történt. Közúti balesetben 264 személy vesztette életét, 66 fővel kevesebb, mint 2010 első félévében.
 • Személysérüléses közúti közlekedési balesetek, 2011. I. negyedév

  2011 I. negyedévében közel azonos számú személysérüléses közúti közlekedési baleset történt közútjainkon, mint az előző év azonos időszakában. Kimenetelük kevésbé volt súlyos, a halálos balesetek száma 18%-kal, a súlyos sérüléssel járóké 3%-kal csökkent, míg a könnyű sérüléssel járó balesetek száma 4%-al nőtt. Az autópályákon 3%-kal több baleset történt. Közúti balesetben 130 személy vesztette életét, 28 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ittasan okozott balesetek száma 4%-kal csökkent.
 • Személysérüléses közúti közlekedési balesetek, 2010. I-IV. negyedév

  A balesetek száma 2006 óta csökkenő trendet mutat. 2010-ben 9%-kal kevesebb személysérüléses közúti közlekedési baleset történt közútjainkon, mint az előző évben. Kimenetelük is kedvezően alakult: a halálos balesetek száma 14%-kal, a súlyos sérüléssel járóké 11%-kal csökkent. Az autópályákon 6%-kal több baleset történt. Közúti balesetben 739 személy vesztette életét, 83 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. Az ittasan okozott balesetek száma 17%-kal csökkent.