Ugrás a tartalomhoz

Háztartások fogyasztói szokásai

Tisztelt Válaszadó!

A háztartások fogyasztói szokásai című adatfelvétel a KSH által 2020. június 15. és szeptember 2. között végrehajtásra kerülő lakossági felvétel, amely felbecsülhetetlen értékű információt jelent a lakosság járványhelyzet alatti fogyasztói magatartásáról.

A felvétel során mintegy 7500 személyt és a velük egy háztartásban élő személyeket kérjük fel, hogy vegyenek részt a felvételben. Azokból a háztartásokból indulunk ki, amelyek sikeres naplókitöltők voltak, valamint rendelkezésünkre bocsátották a telefonos elérhetőségüket. A kikérdezés telefonos interjú keretében történik, amelynek az időtartama a háztartás nagyságától függően 5–20 percet vesz igénybe.

Az adatfelvétel a válaszadók számára önkéntes. Az adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül készülnek belőle publikációk. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásait maradéktalanul betartjuk.

Azok a háztartások válaszolhatnak a kérdőívre, amelyek bekerültek a KSH által véletlenszerűen kiválasztott mintába.

Hetente egy darab 5000 forintos vásárlási utalványt sorsolunk ki a válaszadók között. A sorsolás a kikérdezést követő második héten történik (sorsolási szabályzat [PDF, 462 kB]).

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken is:
E-mail: lakinfo@ksh.hu
Ingyenesen hívható telefonszám: 06-80-200-766 (3-as almenü)
Hívható hétfő–csütörtök: 8:00–16:30; péntek: 8:00–14:00