Ugrás a tartalomhoz

Kiadványértékesítés

A KSH által megjelentetett kiadványok egy része ingyenesen letölthető, egy része térítés ellenében hozzáférhető. A megvásárolható kiadványokról és azok áráról a Kiadványtárban tájékozódhat.

A megjelenések időpontját folyamatosan figyelemmel kísérhetik a Közzétételi és revíziós naptár segítségével. Itt témakörök, kiadványtípus és dátum szerint megtalálhatók a már megjelent, illetve a közeljövőben megjelenő kiadványok.

A szolgáltatás leírása

  • A térítés ellenében hozzáférhető kiadványok megvásárlására a KSH Információszolgálatán vagy a Kiadványtár Megrendelés funkcióján keresztül van lehetőség.
  • A kiadványokat személyesen vagy postai úton lehet megvásárolni.

Ki veheti igénybe?

A rendelkezésre álló kiadványokat bárki megvásárolhatja.

Hogyan érhető el a szolgáltatás?

A benyújtott igény teljesítése

  • A KSH a megrendelés beérkezését követő 5 munkanapon belül tájékoztatja a megrendelőt a kiadvány rendelkezésre állásáról, és egyezteti a kiadvány átadásának módját.
  • A kiadványt és a számlát az igény beérkezésétől, illetve a kiadvány megjelenésétől számított 5 munkanapon belül a KSH elküldi a megrendelőnek.
  • A felmerült postai költség megtérítése a megrendelőt terheli.
  • A kiadványok személyesen is átvehetők az Információszolgálaton.

Megrendeléskor a Kiadványtárban tájékozódhatnak, hogy a kiadvány milyen formában érhető el. Minden kiadvány mellett látható, hogy papíralapú, nyomtatott formátumú, vagy online kiadvány, vagy E-polc-megjelenésű, illetve ingyenes vagy térítéses a publikáció.

Az E-polc egy személyre szóló elektronikus könyvespolc, ahol a felhasználók bármikor megtekinthetik, valamint letölthetik a KSH-tól vásárolt elektronikus kiadványaikat és az internetes mellékleteket. A Kiadványtárban az ilyen típusú kiadványokat E-polc ikon ikonnal jelezzük.

Ehhez első alkalommal regisztrálni kell a KSH E-polcán, majd a bejelentkezést követően a köteteket és a mellékleteket az azonosítókódok aktiválásával lehet elhelyezni a saját E-polcon. Az azonosítókódok a kötetek elején, az impresszum oldalon, illetve az elektronikus kiadvány kártyáján találhatók.

Fizetési módok:

  • postai utánvétel (az aktuális érvényes postai díjszabással, postaköltséggel)
  • átutalás