Ugrás a tartalomhoz

Szolgáltatásaink térítési díjai

Térítési díj nélküli adatkiadások és szolgáltatások

 1. A KSH térítési díj felszámolása nélkül teljesíti az olyan közérdekű adatra/adat-összeállításra irányuló igényt, amely:
  • a KSH honlapján vagy KSH-kiadványban már az adatkérést megelőzően nyilvánosságra hozott adatokból teljesíthető;
  • a KSH informatikai rendszerében lévő, nyilvánosan nem hozzáférhető adatállományokból, alkalmazott módszertani-informatikai megoldástól függetlenül, 1 órán belül előállítható.
 2. A KSH kutatószobáiban folyamatosan elérhető, kutatásra előzetesen összeállított adatállományok használata, valamint ezen állományok utólagos adatvédelmi ellenőrzése térítési díj fizetése nélkül érhető el.
 3. A KSH nem számol fel térítési díjat az uniós adatokra és információkra irányuló felhasználói igények teljesítése esetén.
 4. A KSH ingyenes segítséget nyújt a felhasználók részére az egyéb – adatgyűjtésekkel, módszertani, technikai kérdésekkel kapcsolatos – információk megtalálásában.

Térítésköteles adatkiadások és szolgáltatások

A KSH az egyedi igényekre történő adatösszeállítások és szolgáltatások kapcsán felmerülő többletszolgáltatásért költségtérítést számol fel, melynek szakértői munkadíja 15.000 Ft/óra + ÁFA.
A költségtérítéses adatkiadás és szolgáltatás esetén a KSH munkatársa 5 munkanapon belül árajánlatot küld a megrendelőnek, pontosan rögzítve a kért szolgáltatás tárgyát, a térítési díjat, illetve az átadás határidejét.

A KSH költségtérítést számol fel:

 1. Amennyiben a kérés olyan közérdekű adatra/adat-összeállításra irányul
  • amely a KSH honlapján nyilvános adatbázisban hozzáférhető vagy előállítható, de az adatkérő egyedi igényeinek megfelelő összeállítást kér, és a kért állomány előállítása a KSH informatikai rendszerében lévő, nyilvánosan nem hozzáférhető adatállományokból, alkalmazott módszertani-informatikai megoldástól függetlenül, 1 óránál több időt vesz igénybe;
  • amely adat és a hozzá kapcsolódó leíró metaadat nem áll pontosan a kért formában a KSH rendelkezésére és előállítása a KSH informatikai rendszerében lévő, nyilvánosan nem hozzáférhető adatállományokból, alkalmazott módszertani-informatikai megoldástól függetlenül, 1 óránál több időt vesz igénybe.
 2. Ha a biztonságos környezetben történő adathozzáféréshez egyedi szempontok szerinti adatállomány összeállítása szükséges. Felszámolásra kerül továbbá a kutatási eredmények utólagos adatvédelmi szempontú ellenőrzésének díja is.
 3. Egyedi igény szerinti szolgáltatások – elemzés, hatásvizsgálati tanulmány, stb. – teljesítése esetén.
 4. A hivatalos, pecséttel ellátott dokumentumok (számjelkiadás, a fogyasztóiár-indexek és egyéb igazolások) kiállításakor, melynek díja 7.000 Ft/óra + ÁFA.
 5. Besorolási állásfoglalások elkészítésének díja 7.000 Ft/óra + ÁFA.