Ugrás a tartalomhoz

Összeírói hálózat

STATEK Statisztikai Elemző Központ kft.
1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7.
Telefon: + 36 1 345 6123 | Telefax: + 36 1 345 8614
Email: info@statek.hu | Web: www.statek.hu

A STATEK Statisztikai Elemző Központ Kft. a magyar állam tulajdonában álló gazdasági társaság, ami elsődleges feladataként a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából és szakmai elvárásai szerint végez statisztikai adatgyűjtési feladatokat.

Az országos kérdezői hálózattal rendelkező társaság kérdezőbiztosai hét felmérést végeznek el hónapról hónapra Magyarország teljes területére kiterjedően. Ezek az adatgyűjtések az országos statisztikai adatgyűjtési program (OSAP) részét képezik, végrehajtásuk közfeladatnak minősül. E tevékenység keretében minden hónapban körülbelül 300 kérdezőbiztos keresi fel az előre kijelölt háztartásokat, boltokat és határállomásokat, hogy információt gyűjtsön a lakosság fogyasztási szokásairól, munkaerőpiaci tevékenységéről, utazási szokásairól, illetve a fogyasztói árak alakulásáról és a turisztikai forgalomról. A megkérdezettek minden területen a véletlenszerűség elve szerint kerülnek a mintába. A válaszadás önkéntes.

A STATEK Kft. ezeken a feladatain kívül közreműködik más megbízók – így például piac- és közvélemény-kutatók, kutatóintézetek, önkormányzatok – számára készülő adatgyűjtésekben, elemzési feladatokban is.