Ugrás a tartalomhoz

RSS

Üdvözöljük a KSH RSS hírszolgáltatásának oldalán!

 

Ez az új szolgáltatás lehetőséget nyújt arra, hogy Ön ugyanakkor értesüljön legfrissebb híreinkről, közleményeinkről, gyorstájékoztatóinkról, adatköreink bővüléséről és más újdonságokról, amikor azok honlapunkon megjelennek.

 

Mi is az RSS?

 

Az RSS az angol Really Simple Syndication, azaz az Igazán Egyszerű Hírszolgáltatás rövidítése, mely a website-on megjelent aktuális hírek vagy cikkek továbbítására szolgál (cím, rövid tartalom és link), XML-formátumban. Az automatikusan továbbított információ az Ön számítógépén, az erre a célra telepített RSS olvasó programmal jeleníthető meg.

 

Hogyan használhatja szolgáltatásunkat?

A KSH RSS Hírszolgálat híreihez bármely RSS-olvasó program segítségével hozzáférhet. Amennyiben Önnek nincs ilyen programja, a következő helyekről tölthet le önálló RSS-olvasókat:

 

 

Léteznek olyan kiegészítő programok (plugin-ok) is, amelyek böngészőt vagy a levelező klienst teszik alkalmassá RSS-hírek vételére:

 

  • NewsMonster - beépülő modul Mozilla és Firefox böngészőkhöz;
  • RSS Popper - RSS-olvasó az Outlook 2000/XP/2003 levelező programhoz.

 

A KSH jelenleg a Hírek, illetve a Legfrissebb gyorstájékoztatók rovatot, valamint az aktuális hetet követő héten megjelenő gyorstájékoztatók listáját teszi elérhetővé a felhasználók számára.
Amennyiben igényt tart szolgáltatásunkra az RSS-olvasóban a következő címeket vegye fel új csatornaként:

 

Legfrissebb híreink és gyorstájékoztatóink:

 

 

Ezt például az RSSOwl programban a Fájl/Új/Kedvenc ablakban, míg az RSS Readerben a File/Add Feed paranccsal teheti meg.

 

A Kiadványtár esetében ezt a szolgáltatást arra használhatja, hogy a lehető leghamarabb értesüljön megjelenő kiadványainkról. Amennyiben először a bal oldali menüben egy témakört választ ki, majd ezután kattint a RSS jobb oldali eszköztárban található RSS ikonra vagy szövegre, úgy lehetősége van csak a kijelölt témakör kiadványinak megjelenésére "előfizetni".