Ugrás a tartalomhoz

KARÁT - Hírek

A KSH az adatállományok átvételére és kezelésére egységes rendszert fejlesztett ki. A KSH a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, illetve az adatgazda-szervezetekkel kötött együttműködési megállapodások alapján a rendszerbe bevont adatátadások teljesítését a KARÁT-rendszeren keresztül várja. Az átadó szervezetek a kiküldött tájékoztató leveleken kívül adatátadási kötelezettségeiket a KSH honlapján az Adatszolgáltatóinknak/Adatszolgáltatási kötelezettségek menüpontban megjelenő határidőnapló alapján is nyomon követhetik.

 

Tisztelt Adatszolgáltató Partnereink!

Az adatállományok átadására szolgáló Karát rendszer a legutóbbi frissítés során új adatvédelmi funkciókkal bővült, melyek az átadás menetét nem érintik, de az eddigi funkciókon túl további garanciákat adnak a védett adatokat tartalmazó adatátadások biztonságához, illetve az ilyen típusú adatok megfelelő tárolásához.

Az új funkciókkal és egy Adatvédelmi ajánlással kiegészült felhasználói kézikönyv továbbra is elérhető a rendszer súgójából (jobb felső sarok), illetve a Dokumentáció fülön keresztül.
Ugyanitt elérhető még:

  • Excel segédlet a hivatali kapus adatátadásokhoz
  • Oktatási segédlet az adatállományok átadásához (Felhasználói kézikönyv rövid kivonata)