Ugrás a tartalomhoz

GBV-adatfelvétel – Köszöntő

Tisztelt Válaszadó!

A KSH 2019 tavaszán egy, a lakosság életkörülményeinek, élettapasztalatainak feltárására irányuló kísérleti felmérést hajt végre, amelynek fókuszában a férfiak és nők által elszenvedett bántalmazó viselkedésformák állnak.

A Nemi alapú erőszak (Gender-Based Violence, röviden GBV) című adatfelvétel során összesen 1500, 18 éves vagy annál idősebb személyt keresünk meg és kérünk fel arra, hogy vegyen részt ebben a lakossági adatfelvételben. A felkeresett személyeket az egész országból véletlenszerűen választottuk, statisztikai módszerrel.

2019 nyarán kerül sor a felmérés második fordulójára, amelynek során a Rendelkezési Nyilvántartást vezető szerv által átadott, e-mail címeket tartalmazó adatbázisból véletlenszerűen kiválasztott 500 címre küldjük ki a felmérésben való részvételre felkérő levelet.

A válaszadás önkéntes. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből az egyes válaszadók nem azonosíthatók. Minden adatot A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, az Európai Parlament és a Tanács 223/2009/EK Rendelet (európai statisztikai rendelet), valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően, bizalmasan kezelünk.

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken is:

E-mail: gbv@ksh.hu

Ingyenesen hívható telefonszám: 06 80 200 766

Hívható hétfő–csütörtök: 8:00–17:00; péntek: 8:00–14:00