Ugrás a tartalomhoz

Technikai ajánló, letöltéssegéd

Általános tudnivalók

A honlap használatához az alábbi böngészők valamelyikét ajánljuk:


A honlap megtekintéséhez legalább 1024 pixel képernyőméret és a JavaScript programok futásának engedélyezése ajánlott.

Letölthető fájlok

Honlapunkon találhatóak olyan letölthető fájlok, amelyeket a böngészők nem tudnak (közvetlenül) megnyitni. Amennyiben Ön nem rendelkezik ezek megtekintéséhez szükséges programmal, abban az esetben az alábbi – ingyenesen letölthető – szoftvereket ajánljuk az egyes fájlok megnyitásához:


„Lépjen velünk kapcsolatba!”

Az alkalmazás használatához az alábbi böngészőket ajánljuk:

  • Firefox 5.0 vagy újabb,
  • Google Chrome,
  • Opera 9.5 vagy újabb,
  • Safari 4.0 vagy újabb,
  • Internet Explorer 9 vagy újabb (régebbi verzió esetén egyes oldalak nem megfelelően fognak megjelenni).

Tájékoztatási adatbázis

A Tájékoztatási adatbázis futtatásához a böngészőn kívül semmilyen segédprogram nem szükséges. A tájékoztatási adatbázisban elkészített táblázatok exportálhatók Adobe Acrobat (.pdf) és Microsoft Excel (.xls) formátumban.

Interaktív grafikonok és térképek

Az interaktív grafikonok és tematikus térképek megtekintéséhez olyan böngésző programra van szükség, amely meg tud jeleníteni ún. SVG (Scalable Vector Graphics) formátumú képeket. Az Internet Explorer 9, a Firefox 3.5, az Opera 9.0, a Safari 3.1 és a Google Chrome böngészők (és ezek újabb verziói) erre közvetlenül képesek, míg az Internet Explorer 7–8 böngészőhöz telepíteni kell az Adobe SVG Viewer nevű kiegészítőt. Ennek telepítését csak adminisztrátori jogosultsággal rendelkező felhasználó végezheti el. Ezen kívül a böngészőben engedélyezni kell a JavaScript parancsfájlok futását.