Ugrás a tartalomhoz

ÁROP-1.2.18/A-2013. - Sajtóanyagok, közlemények

Közlemény a szervezetfejlesztési program sikeres teljesítéséről

 

2014. május 28.

Tisztelt Felhasználóink!

 

A Központi Statisztikai Hivatal sikeresen teljesítette az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósuló Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program Szervezetfejlesztési Programjában rögzített feladatait.

 

A 2013 őszén útjára indított szervezetfejlesztési projekt célja a belső működés hatékonyságának javítása, a változó környezethez alkalmazkodni tudó, önfejlesztő szervezeti kultúra kialakítása volt. A program öt területet – teljesítménymenedzsment, folyamatoptimalizálás, tudásmegosztás, minőségirányítás és változáskezelés – foglalt magában.

 

A KSH a teljesítménymérési munka keretében a Közös Értékelési Keretrendszer (CAF) minőségirányítási eszköz segítségével szervezeti önértékelést hajtott végre. A folyamatoptimalizálási intézkedések eredményeként fejlesztette az iratkezelési és az adatkiadási rendszert. A szervezeti tudásvagyon felmérése, a több mint 200 munkatárs bevonásával tartott fórumok és workshopok a tudásmegosztás rendszerét alapozták meg.

 

A „Központi Statisztikai Hivatal szervezetfejlesztésének megvalósítása ÁROP 1.2.18/A-2013-2013-0013” kódszámú projekt az Új Széchenyi Terv forrásaiból, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával jöhetett létre.

 

Központi Statisztikai Hivatal

H-1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. Tel./Phone: 345-6000
Postacím/Postal address: P.O.Box 51 Budapest H-1525
http://www.ksh.hu