Ugrás a tartalomhoz

Felnőttképzési felvétel – köszöntő

A Központi Statisztikai Hivatal egyik fontos feladata, hogy megbízható adatokat szolgáltasson a felnőtt lakosságnak az egész életen át tartó tanulásban való részvételéről, az azt esetlegesen akadályozó, valamint elősegítő tényezőkről. Az adatgyűjtést az Európai Unió jogszabályban is elrendeli.

Az adatgyűjtés eszköze a Felnőttképzési felvétel, amelynek során közel 12 000 személyt keresünk és kérünk fel, hogy válaszoljanak az oktatásban, képzésben való részvételre vonatkozó és azokhoz kapcsolódó kérdéseinkre. Az adatszolgáltatók kiválasztása véletlen mintavétellel történik az ország különböző településein.

A válaszadás önkéntes. Az adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül készülnek belőle publikációk. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásait maradéktalanul betartjuk. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken is:
E-mail: lakinfo@ksh.hu
Ingyenesen hívható telefonszám: 06 80 200 766 (3-as almenü)
Hívható: hétfő–csütörtök: 8:00–16:30; péntek: 8:00–14:00