Ugrás a tartalomhoz

Munkaerő-felmérés – az adatfelvétel végrehajtása

A munkaerő-felmérés a lakosság körében végzett reprezentatív adatgyűjtés. Az adatgyűjtés során az ország különböző területein, településein, véletlenszerűen kiválasztott címeken élő magánháztartásokat kérdezünk meg. Az általuk megadott információkat kizárólag statisztikai célokra használjuk. Ez azt jelenti, hogy a begyűjtött adatokat összesítve, bizonyos ismérvek (foglalkozás, háztartásnagyság stb.) szerint csoportosítva dolgozzuk fel és publikáljuk.

Mint a Központi Statisztikai Hivatal minden adatgyűjtésénél, a háztartásokra, a személyekre vonatkozó egyedi adatok az adatvédelmi törvény hatálya alá tartoznak, ezek sem a magánszemélyek, sem bármilyen intézmény számára nem hozzáférhetők, s az egyedi azonosítók a feldolgozást követően törlésre kerülnek.

Az adatgyűjtés folyamatos, egy negyedéven belül más-más címeken történik. Egy adott címet 6 egymást követő negyedévben kérünk fel adatszolgáltatásra, vagyis egy-egy háztartás másfél évig marad a mintában. A kérdéseket lehetőleg az összeírt személyeknek kell megválaszolni, de a háztartás más nagykorú tagja is válaszolhat, amennyiben jól ismeri az érintett személy jellemzőit, illetve munkakörülményeire vonatkozó adatait.

Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével segíti munkánkat. További kérdéseit az adatfelvétellel kapcsolatosan felteheti az lakinfo@ksh.hu e-mail címen, vagy az ingyenesen hívható 06 80 200 766-os telefonszámon.ENEnglish version