Ugrás a tartalomhoz

Időmérleg-adatgyűjtés – köszöntő

időmérleg-felvétel logó2024–2025-ben a KSH ismét időmérleg-felvételt hajt végre Magyarországon. Az időmérleg-felvétel célja, hogy a népesség időfelhasználásáról szolgáltasson részletes, térben és időben összehasonlítható adatokat. A felvételből szerzett információk alapján megtudhatjuk, milyen hatást gyakoroltak az egyének időfelhasználására az elmúlt 15 év társadalmi és gazdasági változásai. A felvétel további célja, hogy naprakész adatokkal segítse a családpolitika megalapozását; támogassa a munkaidő szabályozását célzó politika kialakítását; információkat szolgáltasson az utazási célokról és módokról; információkat nyújtson a kulturális és szabadidős tevékenységek alakulásáról; segítse a nemzeti számlákhoz kötődő fejlesztési munkákat, ezen belül elsősorban a háztartások keretében végzett termeléssel kapcsolatban.

Az adatfelvételt, nemzetközi módszertani ajánlásokat követve, a Központi Statisztikai Hivatal végzi az ország 264 településén 2024. április 8. és 2025. április 7. között. Negyedévente több mint 9 ezer statisztikai módszerrel, véletlenszerűen kiválasztott személyt kérünk fel közreműködésre.

Az adatfelvételre a válaszadás önkéntes. A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásainak megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: lakinfo@ksh.hu
Ingyenesen hívható telefonszám: 06  200 766 (3-as almenü)
Hívható: hétfő–csütörtök 8:00–16:30; péntek 8:00–14:00


A kérdőív kitöltésének indítása