Ugrás a tartalomhoz

Karrier - Miért jó a hivatalunkban dolgozni?

Munkatársi ajánlások

„Több mint 10 év multi és 2,5 év kkv-tapasztalat után jöttem a KSH-hoz dolgozni, és úgy érzem, hogy itt megtaláltam azt, amit mindig is kerestem: egy barátságos, egymást támogató és fejlődési lehetőségekkel teli munkahelyet. Akár reál, akár humán beállítottságú valaki, itt biztosan talál a maga számára megfelelő alternatívát.”
Zsófia – Ágazati statisztikai főosztály
„A KSH-nál történő elhelyezkedésemet pozitívan befolyásolták a folyamatban lévő posztgraduális tanulmányaim, és vezetőim azóta is támogatják a tanulmányok folytatását.
Munkához, tanuláshoz, szabadidőmben egyaránt nagy hasznát veszem a KSH remekül felszerelt, minden igényt kielégítő könyvtárának. A lelkes kollégák által létrehozott ÖkoStat fenntarthatósági csoport ‒ amellett, hogy az irodai és otthoni mindennapokat „zöldíti” ‒ hangulatos közösségi programok szervezésével további színeket visz a hivatali életbe.”
Rita – Szakstatisztikák horizontális főosztálya
„A hangulat a profi munka mellett is családias, a légkör pozitív és támogató. A munkám változatos, kreatív, sok újdonsággal és technológiával ismerkedtem meg itt. Ha problémám adódik, mindig számíthatok a csapatra és bátran fordulhatok a vezetőmhöz is. Ilyen háttérrel nyugodtan és hatékonyan tudok dolgozni.”
Brigitta – Humánstratégiai és oktatási főosztály
„A Központi Statisztikai Hivatalt a változatosság és a lehetőségek miatt szeretem. A fiatal generációnak mindig örülnek a kollégák, mert modern, innovatív szemléletünkkel az egész Hivatal munkáját tudjuk segíteni. Közel 1000 fő dolgozik nálunk, de bárkivel is találkozom, úgy köszönünk egymásnak és beszélgetünk, mintha régi ismerősök lennénk. Én bátran ajánlom minden álláskeresőnek a Központi Statisztikai Hivatalt, a szerteágazó munkaköröknek köszönhetően bárki megtalálhatja a számára alkalmas munkakört.”
Nikoletta – Ágazati statisztikai főosztály
„Már harmadik éve dolgozom a Központi Statisztikai Hivatalban. Szerencsésnek tartom magam, hiszen a napi ingázásokat is úgy élem meg, mint aki egyik otthonából a másikba indul el. Emellett egy olyan közösség része lehetek, amire bármikor számíthatok emberi és szakmai oldalról egyaránt. Lehetőségem nyílik a nemzetközi tudományos életben való részvételre, valamint a mindennapok kihívásai biztosítják számomra a folyamatos fejlődés lehetőségét. Különösen értékelem, hogy a Hivatal támogatja az alulról induló kezdeményezéseket, így a hasonlóan gondolkodó kollégák megtalálhatják egymást. Ennek köszönhetően alakulhatott ki a fenntarthatósági csoportunk is, aminek én vagyok a vezetője.”
Gyula – Módszertani főosztály