NyitóoldalRólunkÁlláshirdetések, Felvételi adatbank, Duális képzés

Álláshirdetések, Felvételi adatbank, Duális képzés

Nap mint nap több millió ember érdeklődik Magyarországon és a világon a KSH magas szakmai színvonalú adatai, elemzései iránt. A KSH a hivatalos magyar statisztikai szolgálat zászlóshajója, meghatározó szerepét 150 éves tapasztalat, a kiválóan szervezett integrált informatikai rendszerek, a leghaladóbb adatgyűjtési és statisztika módszerek alkalmazása biztosítja. Tevékenysége átfogja a gazdaság és a társadalom minden szegmensét, a statisztikai adatok begyűjtésétől és minőségellenőrzésétől a tájékoztatási adatbázisok, adatsorok előállításán, közzétételén keresztül, az új fejlesztésű adatgyűjtő és feldolgozó informatikai rendszerekig.

A hivatal – mint önálló szakmai felelősséggel rendelkező és új fejlesztési kihívásokat megvalósító, kiemelkedő nemzetközi aktivitású szervezet – az egyetemes statisztika egyik elismert európai intézménye. A statisztikai munkafolyamat során célja a pontos adat-előállítás, valamint a folyamatos és magas színvonalú minőségbiztosítás. Működése során nemcsak a környezet megóvására törekszik, de adatfelhasználóinak is egyre több környezetbarát szolgáltatást kínál, munkatársai számára pedig a kormánytisztviselői státushoz kapcsolódóan számos juttatást és jóléti szolgáltatást biztosít. Mindezeknek köszönhetően 2015-ben elnyerte a „Családbarát munkahely” címet.

Amennyiben Ön érdeklődik a statisztikai folyamatok, elemzések iránt, szeretne egy sikeres csapat tagjaként részt venni a statisztika nemzetközi fejlesztésében, folyamatos szakmai fejlődés és karrierlehetőségek mellett, kérjük, küldje el pályázatát az alábbi táblázatban található pozíciók valamelyikére!

Konkrét álláshirdetés hiányában, vidéki munkavégzési hely megjelölésével is folyamatosan várjuk felvételi adatbankunkba közgazdász, elemző közgazdász, survey statisztikus, matematikus, geográfus, informatikus, programozó szakképzettséggel rendelkező, angolul vagy németül vagy franciául beszélő jelentkezők önéletrajzát, motivációs levelét.

Jelentkezés a „Közszolgálati önéletrajz” és „Nyilatkozat a felvételi adatbankba kerüléshez” nyomtatvány megküldésével lehetséges (allashely@ksh.hu)

Személyügyi és oktatási főosztály, Humánstratégiai és oktatási osztály

Hársfai Anita      (+36-1) 345-1231


Tájékoztató a pályázati eljárásról és a felvételi adatbankról (pdf, 279 KB)

Közszolgálati önéletrajz (xls, 121 KB)

Nyilatkozat személyes adatok kezelésének hozzájárulásáról
(doc, 113 KB)

Nyilatkozat a felvételi adatbankba kerüléshez (doc, 347 KB)

Kormánytisztviselői lét a KSH-ban (pdf, 109 KB)

Általános Adatkezelési Tájékoztató természetes személyek részére (pdf, 388 KB)

 

Álláshirdetések

 

Munkakör – szervezeti egység megnevezéseBeküldési határidőJogviszony időtartamaHivatkozási szám
számviteli ügyintéző – Gazdálkodási és jogi főosztály

2018.02.23.

határozatlan idejű

KSH 903_A

statisztikus – Általános gazdaságstatisztikai adatgyűjtések főosztály

2018.02.23.

határozatlan idejű

KSH 960_A

statisztikus – Nemzeti számlák főosztály

2018.02.26.

határozatlan idejű

KSH 916_B

jogász – Gazdálkodási és jogi főosztály

2018.03.02.

határozatlan idejű

KSH 964

bér- és tb. ügyintéző, központosított illetményszámfejtési ügyintéző – Gazdálkodási és jogi főosztály

2018.03.02.

határozatlan idejű

KSH 965

bér, munkaügyi, tb. ügyintéző – Gazdálkodási és jogi főosztály

2018.03.02.

határozatlan idejű

KSH 966

számítástechnikai munkatárs – Informatikai szolgáltató főosztály

2018.03.05.

határozatlan idejű

KSH 955_A

szoftverfejlesztő – Informatikai szolgáltató főosztály

2018.03.05.

határozatlan idejű

KSH 937_A

regiszter szakértő – Általános gazdaságstatisztikai főosztály

2018.03.09.

határozatlan idejű

KSH 940_A

 

Duális képzésben szakmai gyakornoki pozíció

 

Duális képzés megnevezéseBeküldési határidőIdőtartam
szakmai gyakornoki pozíció a BGE duális képzésére jelentkezők számára (2 fő) (pdf, 121 KB)

2016.05.31.

2016.09.01.–2020.01.30.

szakmai gyakornoki pozíció a PAE GAMF Műszaki és Informatikai Kar gazdálkodási és menedzsment alapképzése keretében duális képzésre jelentkezők számára (2 fő) (pdf, 121 KB)

2017.05.31.

2017.09.01.–2021.01.30.

 

Munkatársi ajánlások, tapasztalatok

 

 

2011 decemberében jelentkeztem a KSH Informatikai főosztályára és felvételt nyertem a Tájékoztatási rendszerfejlesztő osztályra. Örültem, mégis nagy félelem volt bennem. Beilleszkedni egy ekkora hivatal közösségébe és munkájába, jól ellátni a feladatokat, megfelelni az elvárásoknak.
bővebben»

2010. szeptember 1-jétől vagyok a Központi Statisztikai Hivatal kormánytisztviselője. A Pénzügyi osztályon kezdtem dolgozni, majd 2012. januártól a Munkaügyi és illetmény-számfejtési osztályra kerültem (jelenleg Illetmény-számfejtési osztály), ahol bér, munkaügyi és társadalombiztosítási ügyintézőként végzem munkámat.
bővebben»

2008-ban kezdtem el a KSH akkori Debreceni főosztályán dolgozni, elemző közgazdászként. A statisztikai elemzések elsődleges célja, hogy segítséget nyújtsanak a döntéshozóknak, a kutatóknak és a téma iránt érdeklődőknek a társadalmi, gazdasági folyamatok megismeréséhez.
bővebben»

A Központi Statisztikai Hivatallal egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg: 2001 és 2002 nyarán egy-egy hónapot gyakornokként töltöttem az Összeírás- Kommunikációs és Képzési Osztályon. 2003. február 1-től pedig már, mint köztisztviselő a Sajtóosztályon kezdtem meg hivatali életemet. Még ennek az évnek a végén átkerültem az Elemző osztályra, és mind a mai napig ennek a csapatnak vagyok aktív tagja aktív tagja (jelenleg Tartalomszolgáltató és elemző osztály).
bővebben»

2008 óta foglalkozom a KSH-ban agrár-környezetvédelemmel és vidékfejlesztéssel kapcsolatos adatgyűjtésekkel, adatátvételekkel, publikációkkal. Mindig is fontosnak tartottam a környezetvédelem kérdését és agrármérnökként foglalkoztatott a mezőgazdaság környezetre gyakorolt hatása, illetve a fenntartható mezőgazdaság megvalósíthatósága.
bővebben»