NyitóoldalRólunkÁlláshirdetések, Felvételi adatbank, Szakmai gyakorlat

Álláshirdetések, Felvételi adatbank, Szakmai gyakorlat

Nap mint nap több millió ember érdeklődik Magyarországon és a világon a KSH magas szakmai színvonalú adatai, elemzései iránt. A KSH a hivatalos magyar statisztikai szolgálat zászlóshajója, meghatározó szerepét 150 éves tapasztalat, a kiválóan szervezett integrált informatikai rendszerek, a leghaladóbb adatgyűjtési és statisztika módszerek alkalmazása biztosítja. Tevékenysége átfogja a gazdaság és a társadalom minden szegmensét, a statisztikai adatok begyűjtésétől és minőségellenőrzésétől a tájékoztatási adatbázisok, adatsorok előállításán, közzétételén keresztül, az új fejlesztésű adatgyűjtő és feldolgozó informatikai rendszerekig.

A hivatal – mint önálló szakmai felelősséggel rendelkező és új fejlesztési kihívásokat megvalósító, kiemelkedő nemzetközi aktivitású szervezet – az egyetemes statisztika egyik elismert európai intézménye. A statisztikai munkafolyamat során célja a pontos adat-előállítás, valamint a folyamatos és magas színvonalú minőségbiztosítás. Működése során nemcsak a környezet megóvására törekszik, de adatfelhasználóinak is egyre több környezetbarát szolgáltatást kínál, munkatársai számára pedig a kormánytisztviselői státushoz kapcsolódóan számos juttatást és jóléti szolgáltatást biztosít. Mindezeknek köszönhetően 2015-ben elnyerte a „Családbarát munkahely” címet.

Amennyiben Ön érdeklődik a statisztikai folyamatok, elemzések iránt, szeretne egy sikeres csapat tagjaként részt venni a statisztika nemzetközi fejlesztésében, folyamatos szakmai fejlődés és karrierlehetőségek mellett, kérjük, küldje el pályázatát az alábbi táblázatban található pozíciók valamelyikére!

Konkrét álláshirdetés hiányában, vidéki munkavégzési hely megjelölésével is folyamatosan várjuk felvételi adatbankunkba közgazdász, elemző közgazdász, survey statisztikus, matematikus, geográfus, informatikus, programozó szakképzettséggel rendelkező, angolul vagy németül vagy franciául beszélő jelentkezők önéletrajzát, motivációs levelét.

Jelentkezés a „Közszolgálati önéletrajz” és „Nyilatkozat személyes adatok megismeréséhez és kezeléséhez” nyomtatvány megküldésével lehetséges (allashely@ksh.hu)

Humánstratégiai és oktatási főosztály

Hársfai Anita      (+36-1) 345-1231


Tájékoztató a pályázati eljárásról és a Felvételi Adatbankba kerülés feltételeiről (pdf, 224 KB)

Közszolgálati önéletrajz (xls, 121 KB)

Nyilatkozat személyes adatok megismeréséhez és kezeléséhez (pdf, 212 KB)

Általános Adatkezelési Tájékoztató természetes személyek részére (pdf, 388 KB)

 

Álláshirdetések

 

Álláshely megnevezéseBeküldési határidőJogviszony időtartamaHivatkozási szám
Tudományos ügyfél kapcsolattartó

2019. október 11.

határozatlan idejű

KSH 1078

Vándorlásstatisztikai adatbázis szakértő

2019. október 22.

határozott idejű

KSH 1077

Iparstatisztikai referens

2019. október 23.

határozatlan idejű

KSH 1079

Osztályozási szakértő

2019. október 28.

határozatlan idejű

KSH 1081

Tudományos kutató igazgatói megbízással

2019. október 29.

határozatlan idejű

KSH 1080

Pénzügyi ügyintéző, adminisztrátor

2019. október 31.

határozatlan idejű

KSH 1071

Módszertani referens

2019. november 8.

határozott idejű

KSH 1061

Osztályvezető - Mintavételi és feldolgozás-módszertani osztály

2019. november 8.

határozatlan idejű

KSH 1066

Mintavételi szakértő (módszertani szakértő)

2019. november 8.

határozott idejű

KSH 1067

Adatösszekapcsolási szakértő (módszertani fejlesztő szakértő)

2019. november 8.

határozott idejű

KSH 1068

Mintavételi szakértő (módszertani szakértő)

2019. november 8.

határozott idejű

KSH 1069

 

 

Szakmai gyakorlat

 

Szakmai gyakorlati lehetőségek

Nyilatkozat személyes adatok megismeréséhez és kezeléséhez

 

Munkatársi ajánlások, tapasztalatok

 

 

2011 decemberében jelentkeztem a KSH Informatikai főosztályára és felvételt nyertem a Tájékoztatási rendszerfejlesztő osztályra. Örültem, mégis nagy félelem volt bennem. Beilleszkedni egy ekkora hivatal közösségébe és munkájába, jól ellátni a feladatokat, megfelelni az elvárásoknak.
bővebben»

2010. szeptember 1-jétől vagyok a Központi Statisztikai Hivatal kormánytisztviselője. A Pénzügyi osztályon kezdtem dolgozni, majd 2012. januártól a Munkaügyi és illetmény-számfejtési osztályra kerültem (jelenleg Illetmény-számfejtési osztály), ahol bér, munkaügyi és társadalombiztosítási ügyintézőként végzem munkámat.
bővebben»

2008-ban kezdtem el a KSH akkori Debreceni főosztályán dolgozni, elemző közgazdászként. A statisztikai elemzések elsődleges célja, hogy segítséget nyújtsanak a döntéshozóknak, a kutatóknak és a téma iránt érdeklődőknek a társadalmi, gazdasági folyamatok megismeréséhez.
bővebben»

A Központi Statisztikai Hivatallal egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg: 2001 és 2002 nyarán egy-egy hónapot gyakornokként töltöttem az Összeírás- Kommunikációs és Képzési Osztályon. 2003. február 1-től pedig már, mint köztisztviselő a Sajtóosztályon kezdtem meg hivatali életemet. Még ennek az évnek a végén átkerültem az Elemző osztályra, és mind a mai napig ennek a csapatnak vagyok aktív tagja (jelenleg Tartalomszolgáltató és elemző osztály).
bővebben»

2008 óta foglalkozom a KSH-ban agrár-környezetvédelemmel és vidékfejlesztéssel kapcsolatos adatgyűjtésekkel, adatátvételekkel, publikációkkal. Mindig is fontosnak tartottam a környezetvédelem kérdését és agrármérnökként foglalkoztatott a mezőgazdaság környezetre gyakorolt hatása, illetve a fenntartható mezőgazdaság megvalósíthatósága.
bővebben»