Ugrás a tartalomhoz

Életkörülmény-adatfelvétel – köszöntő

Életkörülmény adatfelvétel logóA Központi Statisztikai Hivatal egyik fontos feladata, hogy megbízható adatokat szolgáltasson a lakosság életkörülményeiről, fogyasztási szokásairól.

Az adatok gyűjtésének egyik eszköze az Életkörülmény-adatfelvétel, amely során negyedévente csaknem 6000 háztartást kérünk fel válaszadásra. A háztartások kiválasztása megalapozott matematikai-statisztikai módszerrel, véletlenszerűen választott minta alapján történik. A mintába bekerült háztartások válaszaikkal hozzájárulnak a magyar háztartások fogyasztási szokásainak megismeréséhez, ezáltal segítik a döntéshozókat abban, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak. A kiválasztott háztartások a magyar társadalom egy-egy szeletét képviselik. Minél többen vesznek részt a felvételben, annál pontosabb képet kapunk a lakosság fogyasztásáról.

A válaszadás önkéntes. A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásainak megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: lakinfo@ksh.hu
Ingyenesen hívható telefonszám: 06 80 200 766 (3-as almenű)
Hívható hétfő–csütörtök: 8:00–16:30; péntek: 8:00–14:00

A kérdőív kitöltése során az alábbi böngészők használhatók: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge legfrissebb verziója, Safari két legfrissebb verziója.


A kérdőív kitöltésének indítása