Ugrás a tartalomhoz

Életkörülmény adatfelvétel

Életkörülmény adatfelvétel logóA Központi Statisztikai Hivatal egyik fontos feladata, hogy megbízható adatokat szolgáltasson a lakosság életkörülményéről, fogyasztási szokásairól.

Az adatok gyűjtésének egyik eszköze az életkörülmény-adatfelvétel, amelynek során negyedévente csaknem 6 ezer háztartást kérünk fel válaszadásra. A háztartások kiválasztása megalapozott matematikai-statisztikai módszerrel, véletlenszerűen választott minta alapján történik. Az adatfelvétel folyamatos, kéthetes periódusban (minden hónap 1-jétől 15-éig, illetve 16-ától adott hó utolsó napjáig) zajlik. A mintába került háztartásokat megkérjük, hogy járuljanak hozzá a magyarországi háztartások életkörülményének, fogyasztási szokásainak jobb megismeréséhez.

A válaszadás önkéntes. Az adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül készülnek belőle publikációk. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásait maradéktalanul betartjuk. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken is:
E-mail: lakinfo@ksh.hu
Ingyenesen hívható telefonszám: 06 80 200 766 (3-as almenű)
Hívható hétfő–csütörtök: 8:00–16:30; péntek: 8:00–14:00

A kérdőív kitöltése során az alábbi böngészők használhatók: a Mozilla Firefox, a Google Chrome és a Microsoft Edge legfrissebb verziója, valamint a Safari két legfrissebb verziója.


A kérdőív kitöltésének indítása