Ugrás a tartalomhoz

Életkörülmény-adatfelvétel – köszöntő

Életkörülmény adatfelvétel logóA Központi Statisztikai Hivatal egyik fontos feladata, hogy megbízható adatokat szolgáltasson a lakosság életkörülményről, fogyasztási szokásairól.

Az adatok gyűjtésének egyik eszköze az életkörülmény-adatfelvétel, amely során negyedévente csaknem 6000 háztartást kérünk fel válaszadásra. A háztartások kiválasztása megalapozott matematikai-statisztikai módszerrel, véletlenszerűen választott minta alapján történik. A mintába került háztartások válaszadásukkal hozzájárulnak a magyar háztartások fogyasztási szokásainak megismeréséhez, ezzel segítik a döntéshozókat a megalapozott döntések meghozatalában. A kiválasztott háztartások a magyar társadalom egy-egy szeletét képviselik. Minél többen részt vesznek a felvételben, annál pontosabb adatokat kapunk a lakosság fogyasztásáról.

A válaszadás önkéntes. Az adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül készülnek belőle publikációk. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásait maradéktalanul betartjuk. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: lakinfo@ksh.hu
Ingyenesen hívható telefonszám: 06 80 200 766 (3-as almenű)
Hívható hétfő–csütörtök: 8:00–16:30; péntek: 8:00–14:00

A kérdőív kitöltése során az alábbi böngészők használhatók: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge legfrissebb verziója, Safari két legfrissebb verziója.


A kérdőív kitöltésének indítása