Ugrás a tartalomhoz

Lakbérfelmérés – köszöntő

Tisztelt Adatszolgáltatónk!

Lakáskörülményeink meghatározzák mindennapi életünket, lakhatásra fordított kiadásainknak pedig nemzetgazdasági szempontból is jelentős súlya van. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) célja, hogy feltárja a lakáspiac jellemzőit és a megfigyelt eredményeket adataiba beépítse. Ennek érdekében hajtjuk végre a Lakbérfelmérés című adatfelvételt 2018. október–decemberben.

Az adatfelvétel során 15 ezer lakást keresünk fel 2018. október 12. és december 6. között. A véletlenszerűen kiválasztott lakcímeken élőket kérjük meg, hogy néhány egyszerű kérdés megválaszolásával segítsék a magánbérleti piac alapvető jellegzetességeinek feltárását.

A válaszadás önkéntes és név nélküli. A felmérés során kapott válaszokat a KSH a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek és az Európai Unió 2016/679 sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem adja ki. Az eredményeket csak összesített formában közöljük, amelyekben az egyes válaszadók adatai már nem azonosíthatók be.

A felmérésre kijelölt címen élőket a KSH által megbízott összeírók keresik fel, akiknek a segítségével pár perc alatt megválaszolhatók a kérdések. Amennyiben önállóan szeretné kitölteni a kérdőívet, ezt is megteheti egy rendelkezésére álló számítógépről, tabletről vagy okostelefonról. Az ehhez szükséges teendőkről az összeírótól kaphat tájékoztatást.

A kérdőívet kitöltők és a nyereménysorsolásra jelentkezők között decemberben tableteket és további ajándékokat sorsolunk ki (sorsolási szabályzat [PDF, 272 kB].

Tájékoztató a Lakbérfelvétel 2018 válaszadói körében tartott ajándéksorsolásról

A 2018 december 7-én megtartott sorsoláson a felmérés kérdéseire válaszolók között 10 darab Lenovo Tab 4 10" tabletet és 10 darab 15 ezer forint értékű műszaki ajándékutalványt sorsoltunk ki.

Tabletet nyert:
Szabó Fanni szombathelyi, Knapecz Péter hódmezővásárhelyi, Móricz Miklós tárkányi, Füstös Patrik budapesti lakos; továbbá egy-egy miskolci, kaposvári, kapuvári, pápai, gyulai és petőfibányai válaszadó.

Ajándékutalványt nyert:
Tommy Maussin budapesti, Domján István vasvári, Nagyvári-Horváth Nikoletta esztergomi lakos, továbbá egy-egy szentgotthárdi, zalaegerszegi, győri, két budapesti és két székesfehérvári válaszadó.

Minden nyertesünknek gratulálunk, és köszönjük a felméréshez nyújtott közreműködését.


Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: lakinfo@ksh.hu

Telefonszám (ingyenes zöld szám): 06 80 200 766/3

Hívható hétfő–csütörtök: 8:00–16:30; péntek: 8:00–14:00

A KSH adatkezelési tájékoztatója a hivatal weboldalán található Adatvédelmi tájékoztató menüből érhető el: Általános Adatkezelési Tájékoztató természetes személyek részére (PDF, 420 kB).